Taman Olimpik Beijing

Sukan Olimpik kat Beijing dah nak mula, tapi banyak pulak masalah diorang hadapi….banjir, jerebu, rusuhan, gempa bumi…huhu… Tapi apa-apa pun sambutan diorang tetap meriah, contohnya taman ni….

7 Cara Tampil Menawan

1. Jangan keterlaluan Anda tidak perlu mengenakan solekan yang keterlaluan untuk kelihatan cantik kerana is akan mencacatkan penampilan anda. Oleh itu, elakkan memakai penggaris mata yang terlalu gelap dan tebal kerana anda akan kelihatan keterlaluan dan merosakkan solekan anda. Selain itu, memakai maskara juga perlu bersesuaian dengan mata. Memakai terlalu… Read more

Rahsia Melalui Tulisan Dr Fadzilah Kamsah

Pertama : Tekanan i. Tekanan yang kuat Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas. · Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif ii. Tekanan yang ringan Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas. · Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit Kedua :… Read more

Kucing paling Besar?

Jangan Benci Kucing.

Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi, Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia… Read more

Bandar Karpet Merah

Bandar karpet merah ni dikenali sebagai ‘City Lounge’ yang terletak di St. Gallen, Switzerland. Ia telah Di inspirasikan oleh Carlos Martinez dengan Pipilotti Rist, dalam keputusan pertandingan yang dianjurkan untuk mereka satu kawasan ala-ala ruang tamu di kawasan umum. A red carpet flows all around the buildings, recreating places to… Read more

Buat Animasi gif guna photoshop & photoscape

Sebenarnya senang je nak buat animasi gif ni, guna photoshop pun boleh. Tapi kalau nak cepat guna photoscape. Korang boleh tengok tutorial guna photoshop tu kat creativetechs.com dalam bahasa inggeris. Kalau korang dah tak faham sangat, korang try translate dalam bahasa melayu guna citcat.com Tutorial untuk buat photoshop susah la… Read more

Cerita Dongeng TopUp FREEE

Hehe..aku dengan banggenye bagi topUp RM10 ni FREE-FREE kat korang Ni la 2 orang Member Sempoi yang dapat TopUp tu MuLan & Rockers (nanti aku contact korang). Aku pilih secara rawak je kat MyblogLog. Lepas ni aku cadang nak bagi digi happy starter pack, tshirt, takpun ape-ape yang best laa…Tapi… Read more