Basikal Daripada Kotak

Tahu tak, kecurian basikal berlaku setiap 71 saat di England. Jadi, bagi menyelesaikan masalah ni, seorang pelajar reka sebuah basikal yang murah supaya orang tak nak curi. Yela, besi kan mahal sekarang, pastu dia pakai kotak je. Huh, kotak? Macam tak percaya je…

Bumbung Hijau -Design Unik Singapura

Bangunan bumbung hijau yang korang tengok ni merupakan sebuah bangunan untuk  School of Art, Design and Media di Nanyang Technological University, Singapore. Bangunan berbentuk organik dan bercirikan lanskap semulajadi. Struktur dan designnya simbolik kepada seni dan teknologi high-tech.

Aku bukan ibu yang baik.

20 tahun yang lalu saya melahirkan seorang bayi laki-laki, wajahnya comel tetapi nampak *****. Ali, suamiku memberinya nama Yusri. Semakin lama semakin nampak jelas bahawa anak ini memang agak terkebelakang. Saya berniat mahu memberikannya kepada orang lain saja supaya dijadikan budak atau pelayan bila besar nanti. Namun Ali mencegah niat… Read more