Hanya Jadi Pak Sanggup.

Masih ingat kisah budak 13 tahun menjadi bapa? Kalau tak ingat, sila klik SINI. Mengikut sumber terkini dari surat khabar, budak tersebut hanya jadi pak sanggup, kerana si wanita telah berlaku curang terhadapnya.. haha. macam-macam hal la kan. Di bawah adalah petikan berita untuk kisah tersebut. LONDON – Pak sanggup…. Read more

Pembesaran Buah Dada.

Hye pembaca esempoi.com! Harini isu yang nak di bawa adalah pembesaran buah dada. Hahaha. Tajuk hangat bukan? Tak perlu la aku jelaskan apa itu buah dada kan? sendiri mau kaji la, tak pun buka la buku sains sekolah menengah. jangan buka video bukan – bukan dah la ek. Ikuti la… Read more

Kalaulah Sungai di Malaysia macam di Korea

Korang tau tak, Cheonggyecheon River dahulu merupakan sebatang jalan raya yang sibuk dan sesak. Bukan itu sahaja, ia mengundang kepada masalah banjir dan juga alam sekitar. Landscape architect kat sana berjaya selesaikan masalah ni dengan membina sebatang sungai…huh, sungai? yup, sungai.. sistem ni lebih kurang macam sistem pengaliran/ saliran ataupun… Read more

Sungai suci di India.

Hye kepada semua! kita kembali bersiaran langsung dari india lagi. Hahaha. Aku tak tau ini siri apa. Sudah tiga post berkaitan dengan negara india. Jangan fikir aku ni terlalu bersifat perkauman ye. Aku sekadar ingin berkongsi apa yang menarik je.. terpulang bagaimana anda nak menerimanya. Kalini tak sama macam post… Read more

Video Tape Player.

Dirumah anda masih ada VCR? Video tape player zaman dulu – dulu tu? yang pakai tape gedabak tu. Jangan buangkan kedalam tong sampah ye. ada barang berharga dalam tu. Cuba anda tonton video di bawah, dan cuba anda buka VCR lama anda.. boleh jual tu barang – barang dalam dia….. Read more

Keretapi di India.

Hye! Sebelum ni aku ada post mengenai tiang elektrik bukan? Kalini masih ada kaitan dengan india juga. Tapi jauh kaitan dengan tiang elektrik. Kalini lebih adventure dan lebih serabut. Perbezaan sistem keretapi di Jepun dan di India. Aku tak nak menilai apa – apa, pilihan di tangan anda.. hahaha.

Tiang elektrik di India.

Gambar yang dipaparkan ni tidak mengalami sebarang penambahan efek. Sebelum anda hayati gambar di bawah, cuba anda ingat kembali susuk tubuh seksi tiang elektrik di luar rumah anda. Tiang yang didirikan oleh pihak TNB tu. Cuba anda bandingkan dengan tiang elektrik dibawah ni.. Tiang elektrik di India. Sungguh tragis bukan?… Read more