Persahabatan antara Babi dengan Harimau

Sriracha Zoo memang suke buat haiwan spesis lain jadi kawan baik contoh anjing dengan babi….tapi kali ni diorang letak harimau dengan babi plak…..geli betul dengan hubungan diorang…huhu..sungguh tak cute, tapi yanti kata babi cute sebab kaler pink…entah la via Mirror.co.uk

Arnab paling besar

Wow, ni  arnab paling besar yang pernah aku tengok… Benny berusia 2 tahun dan mempunyai baka Flemish buck (ape tah) menirima status arnab paling besar di dunia tapi belum masuk rekod Guinness Book of Records lagi..hoho Arnab ni mempunyai panjang 85cm dan seberat 10kg (hoho..memang berat) Pemilik Benny ni gak… Read more

Orang Halimunan

Liu Bolin, berumur 35-year tahun dari Shandong, China, mempunyai bakat menyamar atau menyembunyikan diri dengan keadaan sekitar, tak kira susahnya keadaan tu.. Orang yang lalu kat situ sampai tak perasan dia ada kat situ….Tapikan aku perasan je…huhu Kreatif tahap 5 bintang..hoho Photos by CATERS NEWS and Liu Bolin via Telegraph.co.uk

Kereta atau Motosikal??

François Knorreck  amil masa 10 tahun untuk menyiapkan bende ni dengan kos sebanyak 15,000 euros. Ciri-ciri kereta/motosikal ni dilengkapi dengan enjin 1000cc, gabungan style  Volkswagen Golf GTI , Audi 80 dan Citroen Xantia model- Bagi aku dah macam ferRari dah ….hehe… so, suke hati korang la nak anggap ni kereta… Read more

Pengarah Filem Yasmin Ahmad meninggal Dunia

Al-fatihah kepada Yasmin Ahmad yang meninggal dunia tengah malam tadi setelah koma selama beberapa hari lalu. Beliau dikatakan Yasmin Ahmad telah mengalami serangan strok ketika berada di Sri Pentas TV3 untuk berjumpa dengan Datuk Siti Nurhaliza Taruddin dan suaminya Datuk Khalid Jiwa. Semoga roh beliau dicucuri rahmat….. bernama> Beliau dilahirkan… Read more

Seni Tembikai

Ala…gambar-gambar kat atas ni dah biase tengok kat kenduri kahwin…Okay, jom tengok yang luar biase lak… Macam sedap kan..yum..yum Yang ni paling geli, ade sape-sape nak try??

Kucing ganas dan Manja untuk dibela

Di Russia ada yang berani bela haiwan liar…Kalau kat malaysia letak dalam zoo je kot. Kucing ni nampak ganas tapi manja sebenarnya..hoho Sedang berak…syuh…syuh—jangan tengok la besor tak kucing ni??? tengah bergurau senda dengan kawan baik KFC yang sedap….. sehingga menjilat jari mainan kegemaran “BOM” untuk lankah-lankah keselamatan “meninjau keadaan… Read more

Weblog Popular 1Malaysia tawar RM5000

Wah, first time aku jumpe blogger yang begitu baik hati memberi hadiah sehingga RM5000 untuk mencari weblog yang paling popular kat Malaysia… Kalau paling popular, awal-awal blog ni kalah sebab blog ni takde la popular mane…haha, tapi aku menyokong contest-contest macam ni…bagus-bagus, harap-harap blogger-blogger Malaysia makin rajin berblogging. Weblog Popular… Read more

Keunikan pesta Tanglung, Teluk Cempedak

Kalau singgah kat kuantan memang tak sah kalau tak pegi Teluk Cempedak. Serius aku cakap, dalam banyak-banyak pantai yang aku penah pegi, Teluk Cempedak la yang paling best…Sebab dia lawa dan bersih. Ceh, aku sedang mempromosikan kuantan beb. Macam-macam aktiviti diadakan kat pantai ni termasuk la pesta tanglung ni, Jangan… Read more

Baju daripada Daun

Design ni memang sesuai sangat bagi sape-sape yang kedekut giler nak beli kain— berjimat cermat la katakan. Bila tengok fesyen-fesyen ni teringat plak kat design pakaian orang zaman dulu-dulu sebelum fabrik tercipta. Agaknye macam mane la diorang pakai bila daun tu jadi kering…haha style pakai buang