Salam Aidilfitri Buat Pembaca eSempoi

Assalamualaikum kepada semua pembaca eSempoi.com Harap korang sihat-sihat la ye, kat sini shifa nak mintak maaf kat korang kalau ade salah silap sepanjang berblogging. Mintak maaf gak kepada pembaca yang agak kecewa bila blog ni tak update2…hehe, sori sangat-sangat. okeh, maskod blog ni pun dah tukar baju raye…tak sabar nak… Read more

1001 Kebaikan Pisang

Zat yang terkandung dalam sebiji buah pisang ternyata sangat banyak. Pisang yang benar-benar masak lebih mudah dicerna dan gula buahnya telah berubah menjadi glukos semula jadi dan proses penyerapan serta peredarannya didalam darah juga menjadi lebih cepat. Antara khasiat pisang yang lain. 1. Sebagai sumber tenaga Pisang dapat dicerna dengan… Read more

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Pernah tak anda terfikir mengapa anda memilih rumah yg anda duduki sekarang? Apa nombornya? Apa yang menyebabkan anda tertarik untuk mendiami rumah tersebut?. Ikuti rahsia disebalik nombor rumah anda. Jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda. Kiraan: Nombor 17 = 1+7=8 Jadi angka rumah anda… Read more

Tip Tangani Marah

Amarah yang tidak dikawal dengan baik akan menjejaskan kehidupan dan hubungan. Akibatnya anda mungkin tidak disenangi oleh rakan, mahupun akan menjejaskan prestasi kerja anda. Dengan keadaan minyak naik, harga barang naik & mahal, ini memberi tekanan kepada anda, mahupun kepada pasangan anda. Kesilapan menangani marah akan menyebabkan rumahtangga bergolak dan… Read more

Berenang-renang di ambang maut

Diorang ni memang dah tak sayang nyawa agaknya…hu. Kalau di Zimbabwe, pelancong-pelancong ni takkan melepaskan peluang bermandi-manda di ari terjun yang dikenali The Devil’s Pool, dengan ketinggian 103 meter. Lawa memang la, tapi bahaya ooo..

F1 daripada Roti- Macam Sedap

Korang mungkin tak dapat drive kereta F1, tapi korang mesti dapat gigit kereta F1 ni. Kereta ni mula dipamerkan Royal Plaza Scotts, di Singapore dan kalau karang kat sana boleh la tengok roti ni sampai September 27. Jangan tak tahu, kereta f1 ni adalah roti kereta terbesar di asia,…  SEDAP… Read more

Salam Merdeka, 1 Sept bermula

Salam merdeka semua, maaf sebab tiada post untuk beberapa hari. Busy dengan hal peribadi dan tugasan. hey, 1 September dah mula, takkan semangat merdeka dah hilang…merdeka tetap merdeka =) KUALA LUMPUR: Tiada sebarang sambutan ambang merdeka akan diadakan di dua lokasi utama sambutan itu seperti tahun-tahun sebelum ini iaitu di… Read more