Lawak Rambut Perang

Seorang gadis berambut perang telah pergi ke sebuah kedai elektronik.. Gadis    : Saya ingin membeli TV ini.. Penjual : Sorry, barang ini tidak di jual untuk orang berambut perang.. Gadis berambut perang itu segera bergegas pulang dan terus menyembur rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata kepada penjualnya….. Read more

Kisah Hantu

1. Hantu Raya – Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya…….kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai – balai raya. 2. Hantu Langsuir – Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula… Read more

Rahsia Tarzan Pakai Cawat

Suatu hari kat dalam hutan… Monyet : Tarzan…, kenapa engkau sorang je yang pakai cawat? Kami semua tak pakai. Ada apa-apa rahsia ke? Tarzan : Tak ada apalah! Monyet : Kita kan kawan baik. Takkan nak berahsia kut? Tarzan : Aku kata tak ada…, tak ada lah! Monyet sungguh rasa… Read more

Lawak Karam Singh Walia

Karam Singh Walia Melaporkan Untuk TV3: Salam sejahtera, “Satu kajian menunjukkan kaum wanita lebih gagah daripada lelaki kerana mampu membawa dua buah gunung, kaum lelaki hanya mampu membawa dua biji telur, itupun dengan bantuan seekor burung…..!!!!.” AKHIR KATA, JINAK-JINAK BURUNG MERPATI, JINAK LAGI BURUNG SENDIRI, BURUNG MERPATI DIDEKAT LARI, BURUNG… Read more

Bersih Rumah..

Pantang budak lelaki dicabar berlawan, pantang mak kalau bersepah rumah. Kisah kali ini mengisah sekumpulan budak rumah sewa dikejutkan dengan bakal kedatangan mak salah seorang mereka yang sukakan kebersihan (kalau bersepah sure semua kena tengking). Aman: Apa mak nak datang (telefon) Mak: Ye. Aman letak telefon, segera memberitahu maknya mahu… Read more

Ismail the “Tourist Guide”

Maka tersebutlah kisah seorang manusia yang bernama Ismail. Ismail adalah seorang pemandu pelancong yang baru je join keja. Kalau dah tugas pun pemandu pelancong mestilah selalu bawak pelancong bersiar-siar ke hulu ke hilir.. Untuk memendekkan cerita ni, pada satu hari Ismail membawa sekumpulan pelancong melancong sekitar Istana Negara. Apabila sampai… Read more

Rahsia Pasangan Kaya..

Seorang celebrity terkenal telah berkahwin dengan seorang Tan Sri. Pasangan pengantin baru tersebut telah ditemuramah oleh seorang wartawan. Wartawan : Apakah yang menyebabkan you pilih P sebagai pasangan hidup you? Pengantin L : I pilih dia pasal dia baik hati dan memahami I.  (sebenarnya aku pilih dia sebab muka dia… Read more

Kisah Kembar

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka… Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki… Read more