Rekabentuk Apartment Dengan Dinding Bilik Boleh Gerak

Pernah tak jumpa bilik dalam apartment yang boleh berubah saiz atau luas? Ini saya nak tunjuk kat bawah, apartment yang mempunyai dinding boleh gerak atau alih supaya kita boleh modify luas dan saiz bilik. Sila tengok contoh, kreatif tak?: Cuba tengok dinding yang kat tengah tu, boleh digerak bila2 masa… Read more

Tips Dan Cara Penjagaan Kasut Kulit

Pemakaian kasut kulit mampu mengubah penampilan seseorang. Namun begitu, jika tidak di jaga akan cepat rosak. Disini terdapat beberapa panduan kepada pengemar kasut kulit. 1. Kasut Kulit tidak boleh di pakai setiap hari, Sekiranya hari ini anda memakainya, Keesokan harinya, ia perli direhatkan dan gunakan kasut yang lain pula. 2…. Read more

Kolam Renang Palsu Dan Berillusi

Pernah tak jumpa atau tengok kolam renang yang nampak ada orang kat dalam kolam tu tapi berdiri cam biasa je bukan dalam keadaan menyelam? cuba tengok kat bawah ni: Rupanya ada orang lain kat bawah tu.. tapi dalam bilik yang berasingan yang ada ruang udara.. hehe. Mari tengok yang ni… Read more

Komen Maharaja Lawak Minggu Ke 4

Baru sebentar tadi berakhirnya show Maharaja Lawak untuk minggu ke 4. Nampaknya minggu ini, persembahan peserta-peserta juga sangat menarik dan tidak disangka2. Ini terutamanya kepada Amir yang berjaya memberi persembahan yang sangat berbeza dari minggu sebelum ini. Persembahannya telah mendapat perhatian juri serta penonton2 di studio dan tidak lupa penonton… Read more

Runtuhan Kota Atlantis Ditemui..??

Pada Mei 2001, seorang jurutera marin yang sedang menjalankan kajian sonar di perairan Cuba telah menemui ketulan batu-batu aneh 2,000 kaki di dasar laut. Ketulan itu hampir sama saiz dan bentuknya, tersusun rapi seperti sebuah kota. Naik ke permukaan, beliau melaporkan kepada ketuanya. Lebih ramai penyelam dihantar untuk memeriksa batu-batu… Read more

14 Kuasa Hebat Teh – Kelebihan Minum Teh

Anda pengemar Teh? Pastinya anda tersenyum sampai ke pipi mendengar khabar berita ini. Menurut satu penelitian yang di lakukan oleh pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Didapati teh mengandungi pelbagai khasiat dan manfaat yang amat berguna. Antara manfaat teh sebenarnya amat banyak, Antaranya seperti yang tercatat di bawah:- 1. Teh mampu membangkitkan… Read more

Kereta Terbang Ciptaan India…

Trafik jam memang memeningkan kepala kita, tetapi orang India ada ciptaan canggih untuk menyelesaikan masalah ini.. Nak tau apa caranya, meh tengok gambar dibawah ni: Kereta ni digelar “the flying marutti” oleh penciptanya. Kereta ni guna konsep vacum pada bahagian bawahnya atau dekat tayarnya. Entahla.. macam2 ada sekarang ni..