Panduan Pakar Minisite

Minisite? Apakah dia minisite? Apa bezanya dengan website? Bagi mereka yang biasa dengan Internet Marketing mesti tahu tentang minisite. Minisite sebenarnya adalah salah satu jenis website tapi ianya hanya mempunyai satu page sahaja. Kebiasaannya, penjualan produk seperti ebook, service, produk fizikal dan sebagainya menggunakan minisite sebagai laman web. Tapi disini… Read more

Sejarah 7-UP.. Anda Nak Tahu?

Titik merah pada logo 7-Up berasal dari penemunya yang bermata merah. Dia seorang albino. Charles Leiper Grigg dilahirkan pada 1868 di Price Branch, Missouri. Sebagai seorang yang inginkan kejayaan, Grigg berpindah dari Missouri ke St. Louis dan memulakan perniagaan yang berkaitan dengan periklanan dan jualan, dimana beliau telah diperkenalkan kepada… Read more

Pertandingan Komen Dan Menang

Kepada pembaca2 setia blog esempoi, satu pertandingan mungkin akan diadakan pada bulan hadapan. Pertandingan yang dicadangkan adalah samada pertandingan komen dan menang atau pertandingan referer terbanyak atau kedua2nya sekali. Dah macam akta la plak, hehe. Cuma buat masa sekarang, tengah nak cari penaja dan hadiah yang ingin diberi kepada pemenang…. Read more

Kisah Kucing Mengembara Demi Kasih Pada Tuannya

Seekor kucing yang dinamakan Clyde pasti gembira apabila akhirnya menemui tuannya di Tasmania, Australia. Pertemuan tersebut telah dinanti oleh kucing tersebut selama 3 tahun setelah melalui pengembaraan panjang sejauh 3862 km. Ashley Sullivan, pemilik kucing tersebut mengaku telah pasrah untuk menerima hakikat bahawa dia tidak dapat menemui kucing kesayangannya lagi… Read more

Beg Yang Pelik Tapi Sangat Cool…

Kalau rasa bosan bawak beg yang biasa2 atau simple, meh cari yang beg macam dibawah ni plak, beg yang ada disket: Yang ni plak beg dari besi atau metal, sure bunyi ketung ketang bila berlaga nih: Untuk siapa yang mementingkan masa sesuai pakai beg ni atau yang tak pandai uruskan… Read more

Serba 7 di 7 Tahun Facebook

7 Negara dengan Jumlah Pengguna Terbesar Amerika Syarikat (148.216.200 pengguna) Indonesia (39.319.040 pengguna) United Kingdom (27.917.760 pengguna) Turki (25.127.700 pengguna) Filipina (21.759.280 pengguna) Perancis (20.378.620 pengguna) India (19.895.420 pengguna) 7 Game Popular CityVille (101.148.048) FarmVille (55.891.708) Texas Hold’em Poker (36.602.455) FrontierVille (26.750.105) Mafia Wars Games (17.993.611) CafeWorld (17.518.143) Treasure Isle… Read more

6 Doa Mengelak Kena Sihir

Dibawah ini dinyatakan cara-cara atau amalan yang boleh dilakukan untuk memagar diri anda dari perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam. Sihir mungkin tidak mengenal siapa anda. Ia boleh menyerang anda.. ketahuilah cara memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan. 1. Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah Amalkan… Read more

Rumah Berbentuk Tandas Dijadikan Muzium

Mari tengok rumah yang pelik di bawah ni: Rumah ni adalah berbentuk tandas yang dimiliki oleh Sim Jae Duck. Dia ni dikatakan memang minat dengan tandas. Tak tau plak kenapa. Hehe. Rumah ni dinamakan Mr. Toilet’s House oleh pemiliknya. Rumah ni diperbuat dari simen dan juga kaca. Memang cantik kalau… Read more

Ebook Pakej Usahawan Blog

Salam semua, Untuk tidak membuang masa, saya nak bagitau sikit tentang satu ebook yang baru dikeluarkan oleh penulis ebook yang bernama Amirul Hafiz. Ebook ini adalah tentang cara2 untuk menghasilkan blog yang dapat menjana pendapatan berterusan kepada pemilik blog tersebut. Penulis ebook ini iaitu Amirul merupakan seorang blogger dan juga… Read more