Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update kedudukan terkini pengomen terbanyak bagi pertandingan komen dan menang Esempoi. Setakat ini, ini adalah screenshot yang saya ambil di homepage esempoi: Untuk makluman, saya hanya tengok mereka yang mendaftar sahaja. So, sekarang ni, tempat pertama adalah Yiedpozi, ke 2 Luqman Hakim dan ketiga Ramli. Tetapi yang lain… Read more

Cermin Mata Rayban Malaysia

Aviator Iridium (Pelangi) WAYFARER RARE PRINT “subway NWC” Ray banbukan lagi satu nama asing, malah jenama yang wujud sejak tahun 1937 kian utuh menunjukan ia mendapat tempat di hati orang ramai terutamanya kepada pengumpul dan “die hard fans-nya” yang tersendiri. Bagi yang “Driving” pula mereka memakai Ray ban bagi menghalang… Read more

Pakej Broadband Celcom Terbaru – Instanet

Celcom telah melancarkan pakej prepaid broadband terbaru yang dinamakan Instanet. Broadband atau Jalur Lebar Instanet ini menawarkan akses internet kepada pelanggan yang tidak mempunyai modem USB yang berharga RM30 sebulan. Mmanakala pelanggan dengan modem sedia ada dapat menikmati akses internet dengan serta-merta iaitu Instanet Prepaid Pack, juga dengan harga RM30… Read more

Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat… Read more

Teksi Touch Skrin Mewah Tanpa Pemandu

Perjalanan di dalam teksi adalah agak membosankan sekiranya anda tidak berbual2 dengan pemandunya.  Tapi bila direnungkan dari segi lain, kita pasti rasa terganggu dengan adanya pemandu yang berniat jahat terhadap penumpangnya..apalagi jika mangsa adalah seorang perempuan mahupun orang tua yang mudah menjadi mangsa rompakan dan mangsa rogol. Tapi ini tidak… Read more

DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang

Kereta terbang,,sesuatu yang sangat menarik kan..pasti korang juga tertarik untuk paling tak pun untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia… Read more

Buat Duit Dengan Blog

Hari ni saya nak buat posting sikit tentang buat duit dengan blog sebagai entri khas bagi pertandingan SEO di blog 2dayblogger.com. Pertandingan SEO ini dianjurkan oleh pemilik blog tersebut iaitu Faisal. Jadi saya nak buat post sikit tentang buat duit dari blog ni. Ada orang kata kita boleh buat duit… Read more

Keputusan Final Maharaja Lawak – Sepah Juara

Keputusan akhir menyaksikan Sepah muncul sebagai pemenang tempat pertama. Jozan tempat kedua. Nabil ketiga dan Jambu no 4. Kesemua peserta mendapat hadiah di mana Sepah mendapat RM350,000. Jozan RM250,000. Manakala Nabil dapat RM150,000 dan Jambu RM50,000. Sepah memang patut menang kerana malam ni kumpulan diorang memang lawak giler dalam kedua2… Read more

Iklan Yang Kreatif Dan Menarik

Iklan kat tepi2 jalan mesti kita dah biasa tengok, tetapi yang di bawah memangcool tetapi menarik, iklan kat terowong: Yang ni plak iklan budak buat bubble gum, siap guna belon lagi: Iklan yang ni best juga, seolah2 bola kena rembat ke dinding bangunan: Yang ni pun kreatif jugak, kalau jumpa… Read more

Kelebihan Bulan Syaaban

Tak lama lagi akan masuk bulan Syaaban. Untuk itu, saya just nak bagitau sikit beberapa kelebihan bulan Syaaban. Antara kelebihan amalan di bulan Syaaban adalah seperti berikut : Setiap amalan kebajikan akan digandakan oleh Allah dengan 700 kali ganda Allah akan menurunkan rahmatNya serta memberikan pengampunan umum kepada hambanya Sesiapa… Read more