Kebaikan Bakteria Pada Kehidupan Manusia

Biasa dengar tentang bakteria bukan? Tetapi adakah kita tahu yang bakteria pun ada gunanya dan manfaat pada kehidupan manusia. Jadi mari kita explore apakah manfaatnya kepada kita. Ada satu bakteria yang diberi nama probiotik. Bakteria Probiotik ini adalah bakteria baik yang melekat pada dinding usus manusia. Tujuannya adalah untuk menjadikan… Read more

Kutipan Terkini Filem KL Gangster – 5 Juta

Diberitakan kutipan terkini filem terbitan Skop production ialah 5 juta. Kutipan ini adalah untuk 3 hari pertama. Setelah memecah rekod dengan mendapat kutipan 1.5 juta pada hari pertama tayangan, kini filem ini terus cemerlang. Akupun sendiri pun tak tengok lagi. Ala, biasa la filem aksi. Ramai orang suka, tapi aku… Read more

Cara Menabung Untuk Melancong

Biasanya, kita ni sibuk dengan kerja2 di pejabat, rumah dan sebagainya. Sekali-sekala kita perlulah pergi melancong bawa isteri dan anak2 untuk melupakan seketika kerja2 yang memenatkan tu. Namun, melancong ni sebenarnya memerlukan kos untuk pengangkutan, penginapan dan makan minum. Jadi sebenarnya memerlukan banyak duit, so untuk itu kita kena mengumpul… Read more