Pertandingan Komen Dan Menang Tamat Malam Ini – 31 Julai 2011

Saya nak umumkan sikit yang pertandingan akan tamat pada pukul 12 malam ini. Saya harap counter pada top commentator akan berhenti pada masa tu sebab settingnya tamat pada 1 Ogos 2011. Bila saya letak tamat pada 31 Julai 2011, counter tu stop pada malam tadi. So, saya ubah kepada 1… Read more

Gosok Gigi, Abah..!!

Pagi itu, Jamal mengejutkan anak lelakinya, Ben untuk bangun dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah. Anak lelakinya yang berusia 8 tahun itu sangat liat untuk bangun pagi. Satu lagi tabiat buruk Ben adalah, dia tidak suka menggosok gigi. Untuk memastikan Ben menggosok giginya pada pagi itu, maka Jamal pun mengingatkan… Read more

Selamat Menyambut Ramadhan

Salam semua, Kepada pembaca esempoi sekalian, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa di bulan ramadhan serta menjalankan ibadah2 lain di bulan yang mulia ini. Sama2lah kita perbanyakan amal dan berdoa semoga segala amalan kita diterima oleh Allah Taala. Di bulan Ramadhan juga banyakkanlah bersedekah, menderma dan sebagainya. Bantulah mereka yang memerlukan… Read more

6 Tumbuhan Pelik Pemakan Daging

Daripada semua tanaman aneh di dunia, banyak tanaman yang memerlukan daging, seperti daging serangga, dan mereka adalah tumbuhan karnivor. Semua tanaman karnivor boleh ditemui di daerah dimana tanah memiliki nutrien yang sangat sedikit. Tanaman menarik ini dikategorikan sebagai karnivor karena mereka membuat perangkap serangga dan arthropoda, menghasilkan cairan pencernaan, melarutkan… Read more

Tahi…Shit…..

Pada suatu hari ali dan abu pergi memancing di sebatang sungai di pinggir kampung,sementara menuggu ikan menyambar umpan ali berkata “abu boleh tak sebutkan perkataan hujung yang aku sebut kan ini”, abu menjawab “boleh”. ali: aku pergi ke hutan abu: hutan ali: untuk mencari kayu api abu:api ali: tiba-tiba aku… Read more

Rumah Berbentuk Sarang Burung?

Pernah makan sarang burung tak? Ok, mesti ada yang pernah makan atau ada juga yang tak pernah. Tapi, ada tak yang pernah tengok atau tinggal dalam rumah berbentuk sarang burung? Mari kita tengok kat bawah ni k: Korang rasa apa yang dalam rumah tersebut? Mari kita tengok yang kat dalam… Read more

Fakta Perlu Tahu.. Kena Baca Ni

David Warren pencipta kotak hitam pesawat meninggal dunia pada 19 Julai 2010 di Melbourne, Australia pada usia 85 tahun. Mayatnya dikebumikan khas dalam sebuah keranda khas berlabel ‘Pencipta Kotak Hitam Pesawat ; Dilarang Buka.’ Mengikut gaya label pada kotak hitam ciptaannya. Ahli Matematik India, Lagadha merupakan perintis yang mengaplikasikan trigonometri… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update sikit tentang kedudukan terkini pertandingan komen dan menang di blog esempoi.com. Pertandingan tinggal beberapa je lagi. Kedudukan sekarang memang sengit. Tempat pertama buat masa sekarang diungguli oleh Zik. Manakala Zik dikejar rapat oleh Ainun dengan ketinggalan hanya beberapa komen sahaja. Sengit juga tu. Manakala tempat ke tiga… Read more