Keuntungan Simpanan Tetap Bank

Tak ramai rakyat Malaysia yang tahu tentang simpanan tetap di bank sebenarnya. Simpanan tetap merupakan satu jenis akaun simpanan yang lebih kepada pelaburan. Keuntungan akan dibahagikan antara bank dan penyimpan. Saya lebih suka sistem islam yang mana ianya berkonsepkan perkongsian keuntungan dengan nisbah tertentu. Tetapi yang pentingnya, akaun simpanan tetap… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 2

Sambungan daripada part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ Pada entri part 1 saya ada nyatakan yang saya dapat buat kesimpulan dari pemerhatian dan kajian saya terhadap trafik dan ranking alexa. Jadi di sini saya nak terangkan apa yang saya dapat dari kajian saya tentang ranking Alexa dan kaitan dengan trafik. Pertama sekali,… Read more

Koleksi Label Amaran Yang Kelakar – Part 1

Mari kita tengok koleksi2 label amaran yang kelakar, label2 amaran ni ada pada produk2 atau barangan. Cuba korang baca betul2 label tersebut, memang kelakar.. haha: Tengok label pada USB di bawah ni, tertulis “do no eat ipod shuffle”, sapo la yang nak makan, hehe: Dan yang ini jugak, “be careful… Read more