Baby Kiut..!!

mak aii..sedapnye melepas merata-rata..! sape tak puji aku hensem, aku BAKAR rumah dia..!! hahahaha..!! bercanda di pasiran pantai..sambil mengurat awek..rock bro.. sewa rumah..cukai..bil api..bil telefon..loan kereta..bini bini..anak-anak..mati.. hhuuuuhhhh..baik takyah jadi dewasa..maintain baby selamanya.. hmmm kau nampak penumbuk nie..?? yang,,kan abg dh cakap jgn call malam nie..malam nie kan giliran kakak… Read more

Tukang Flatus – Lawak Gelihati..Hehe

Kentut boleh menjadi satu karier. Walaupun bunyinya agak pelik dan tidak masuk akal, namun sejarah mencatatkan bahawa Joseph Pujol adalah individu yang pertama di dunia yang menjadi perintis kepada pekerjaan ini. Joseph memulakan kerjayanya sebagai tukang kentut atau ‘flatus’ pada tahun 1887, ketika di usia 30 tahun. Pada awalnya, dia… Read more

Gunung Ais Menyanyi

Semuanya bermula pada bulan Julai dan November, tahun 2002, ketika para ilmuwan dari institute tersebut menjalankan penelitian ke atas gerakan Bumi di Antartika. Saat tekun merakam bunyi  seismos untuk mengukur gempa bumi dan gerakan tektonik pada lempeng ais di pesisir Atlantik, Selatan Antartika, tiba-tiba mereka terdengar signal akustik berfrekuensi sekitar… Read more

Keputusan Semasa Malaysia vs Bahrain 27 November 2011

Bulan ini jadual perlawanan pasukan Harimau Muda begitu padat sekali dengan perlawanan-perlawanan penting sehinggakan pemain tidak mendapat rehat yang cukup. Dengan aksi cemerlang tanpa tewas di temasya sukan sea 2011 yang menyaksikan anak buah Ong Kim Swee berjaya mempertahankan ibu segala emas yang menjadi rebutan itu. Mungkin faktor kepenatan inilah yang menjadi antara punca kekalahan Malaysia di tangan Syria pada rabu… Read more

Cacing Naga?? Apakah Itu.??

Penduduk di kawasan Tanjung Api-api (TAA), Banyuasin, Sumatera Selatan, telah dihebohkan dengan penemuan cacing nipah sepanjang 2.5 meter. Uniknya, cacing itu mempunyai dua taring besar di kepala. Pelik kan.?? Kerana bentuknya yang unik, cacing nipah itu telah diberi jolokan cacing naga. Badan cacing naga sedikit mirip lipan yang mempunyai banyak… Read more

Pemerintah Baru Bermasalah Dengan Facebooknya

ZAGREB – Presiden Croatia yang baru menghadapi masalah baru-bagaimana untuk menerima beribu-ribu sahabat dalam Facebook. Ini kerana Facebook hanya mengehadkan sebanyak 5000 kenalan sahaja di dalam Facebook sedangkan senarai menunggu untuk menjadi kenalan Facebook Ivo Josipovic berjumlah 7000 orang lagi. Isu tersebut telah merendahkan imej Ivo Josipovic sebagai pemerintah baru… Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik Malaysia Lawan Bahrain

Seperti yang kita tahu, Malaysia telah kepada Syria dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Sebelum ni pun kita kalah kepada Jepun. Kedua-dua perlawanan kita kalah dengan keputusan 0 – 2. Untuk perlawanan seterusnya adalah dengan pasukan Bahrain. Bahrain juga sama seperti kita iaitu tewas kedua-dua perlawanan. So, kita masih ada peluang… Read more

Sepuntung Rokok Memberhentikan Keretapi Tercanggih di Dunia

BEIJING – Keretapi terpantas di dunia telah tergendala akibat seorang perokok yang degil, kurang seminggu dari operasinya di selatan China. Sepuntung rokok telah mengaktifkan loceng amaran, yang telah memaksa ianya terhenti selama 2 setengah jam, satu jangkamasa yang membolehkan keretapi itu bergerak sejauh 1,100 kilometer (684 batu), menghubungkan antara Guangzhou,… Read more

Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu sebelum ini dimenangi oleh Yuna dengan lagu Penakut. Namun kontreversi berlaku apabila lagu tersebut tidak menang kategori lagu terbaik dalam kategori Lagu Pop terbaik. Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang… Read more