Tindik Paling Banyak di Dunia

Dortmund, Jerman ~ Siapa sangka seorang pakar komputer yang genius suka bertindik.?? Rolf Bucholz yang merupakan seorang pakar komputer berusia 52 tahun mempunyai rekod tindikan sebanyak 453 di tubuhnya. Dia merupakan pemilik Guinness World of Book Records sebagai lelaki yang mempunyai paling banyak bertindik di dunia. Muka lelaki tersebut mempunyai… Read more

Lawak Mee Rebus dan Ayam

Pembeli : “Dik, telur sekilo berapa?” Penjual : “Telur ayam atau telur itik?” Pembeli: “Telur ayam.” Penjual: “Telur ayam biasa atau ayam kampung?” Pembeli: “Ayam biasa.” Penjual: “Yang tempatan atau yang import?” Pembeli: “Ayam tempatan.” Penjual : “Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Lumpur atau Tampin.?” Pembeli :” Yang… Read more

Mata Wanita Nie Tak Dapat Tutup @ Berkedip..

New Jersey~ Usaha Marylin Leisz untuk mencantikkan matanya dengan menjalani pembedahan tidak berhasil apabila hasil pembedahan itu menyebabkan dia tidak dapat menutup matanya buat seumur hidupnya. Mata wanita kelahiran New Jersey ni terus terbelalak sepanjang hari dan malam selama 24 jam tanpa terkatup. Doktor yang membedah matanya di Paramus, New… Read more

Steven Tyler Suka Memakai Baju Perempuan

MELIHAT cara vokalis rock Aerosmith iaitu Steven Tyler, pasti ramai yang kagum dengan gaya uniknya. Bagaimanapun, anak perempuan Steve, Liv Tyler membocor rahsia bahawa bapanya itu suka memakai bajunya. “Ia kedengaran agak lucu tetapi memang ayah selalu ‘mencuri’ baju-baju daripada almari saya. “Ayah memang suka memakai baju perempuan. Kadang-kala saya… Read more

Jangkitan HIV/AIDS Meningkat

Remaja zaman sekarang lebih terdedah kepada gejala sosial yang memungkinkan mereka dijangkiti penyakit HIV/AIDS. Antara perlakuan yang imaksudkan adalah amalan seks bebas, berkongsi jarum suntikan dan banyak lagi. Ini sangt menyedihkan kerana remaja adalah tiang negara. Jom baca laporan yang dipetik dari Utusan Borneo nie.. KOTA BAHARU: Cara jangkitan berpunca… Read more

Tempat Tempat Menarik Di Negeri Sembilan

Negeri Sembilan merupakan salah satu negeri yang terdapat di semenanjung Malaysia. Negeri ini memang banyak tradisi dan tempat yang menarik untuk dikunjungi. Negeri ini dikenali sebagai negeri beradat kerana masih mengamalkan adat pepatih. Untuk senarai tempat2 menarik di Negeri Sembilan yang boleh dilawati, jom tengok kat bawah ni k: Kompleks… Read more

Tatu Unik di Gigi

Pernah tak korang dengar tentang tatu gigi..?? Mesti pertama kali korang dengar kan..?? Untuk pengetahuan korang, tatu gigi ni tengah dok FoFular kat India tau..?? Diorang melukis pelbagai jenis tatu di gigi diorang seperti tengkorak, bunga, haiwan, serangga terbang seperti rama-rama, dan ada yang melukis wajah pemimpin dunia di gigi… Read more

Asmidar Menang Vokal Bukan Sekadar Rupa

WANG tunai RM50,000 dan trofi sudah cukup untuk membuatkan pelajar Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (Aswara), Norhasmidar Ahmad atau Asmidar tersenyum puas sebagai juara program realiti TV, Vokal – Bukan Sekadar Rupa. Namun, ramai pula berpendapat Asmidar tidak berdepan banyak sangat isu rupa kalau dibandingkan dengan peserta lain kerana… Read more

Harga Kereta Kia Optima Baru – Optima K5

Hari ni syarikat pengeluar kereta negara Naza melancar kereta model baru untuk Optima iaitu Optima K5. Pelancaran dilakukan di pusat pameran Kia Red Cube oleh pengerusi eksekutif naza, SM Nasaruddin. Harga bagi kereta Optima K5 ini adalah RM143,000 termasuk insuran. Apapun, jom layan gambar kereta Optima K5, angkatlah satu, hehe…. Read more

ASNB Umumkan Agihan Pendapatan

Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) hari ni mengumumkan agihan pendapatan 6.05 sen seunit untuk amanah saham ASN. Ini bertambah sikit dari dividen tahun lepas iaitu 6 sen seunit. PNB berkata agihan pendapatan ini memberi imbuhan kepada para pemegang unit saham amanah mereka sebanyak 1 juta lebih orang. Agihan akan terus… Read more