Harga Kereta Kia Optima Baru – Optima K5

Hari ni syarikat pengeluar kereta negara Naza melancar kereta model baru untuk Optima iaitu Optima K5. Pelancaran dilakukan di pusat pameran Kia Red Cube oleh pengerusi eksekutif naza, SM Nasaruddin. Harga bagi kereta Optima K5 ini adalah RM143,000 termasuk insuran. Apapun, jom layan gambar kereta Optima K5, angkatlah satu, hehe…. Read more

ASNB Umumkan Agihan Pendapatan

Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) hari ni mengumumkan agihan pendapatan 6.05 sen seunit untuk amanah saham ASN. Ini bertambah sikit dari dividen tahun lepas iaitu 6 sen seunit. PNB berkata agihan pendapatan ini memberi imbuhan kepada para pemegang unit saham amanah mereka sebanyak 1 juta lebih orang. Agihan akan terus… Read more

Lelaki Magnet Kembali Beraksi

Lelaki yang dikatakan berkebolehan menarik benda besi kembali menonjolkan diri setelah sekian lama mendiamkan diri. Kali terakhir dia muncul adalah pada tahun lepas. Lelaki tersebut bernama Tan Kok Thai yang berasal dari Gunung Rapat, Perak. Kebolehannya memang unik dan menakjubkan orang ramai. Namun kali ni dia mengatakan dia mempunyai kebolehan… Read more

Pengasas Facebook Lawat Vietnam

Pengasas bersama Facebook, Mark Zuckerberg dilaporkan telah melakukan lawatan rahsia bersama kekasihnya Priscilla Chan ke Vietnam. Kunjungan ini dilakukan untuk sambutan perayaan Krismas baru2 ini. Banyak tempat dia telah pergi melawat seperti Ha Long Bay dikatakan antara tempat menarik di Vietnam Selain itu, dia juga dikatakan ingin berkunjung ke pulau… Read more

Manchester United Menang Besar 5 – 0 Lawan Wigan

Perlawanan EPL malam tadi antara Man U dan Wigan berkesudahan dengan keputusan 5 gol tanpa balas. Jaringan pasukan Manchester United dijaringkan oleh Berbatov, Park Ji Sung dan Valencia. Berbatov juga telah menjaringkan hatriknya pertama untuk musim ini. Dengan kemenangan ini, Man U berada sama level dengan Man City di liga… Read more

4 Mekanisme Pertahanan Diri Haiwan Yang Sempoi Tapi Pelik

Bukan manusia jer yang mampu mempertahankan diri tau, haiwan pun ada cara tersendiri diorang untuk mempertahankan diri mereka sendiri. Saksikanlah.. 1. Timun Laut Apabila merasa diancam, timun laut akan mengubah dirinya daripada keras menjadi lembut atau daripada lembut menjadi keras mengikut keadaan.¬†Seperti echinoderms yang lain,timun laut mempunyai sejenis kolagen di… Read more

Suatu Malam Kubur Berasap Best..!!

22 Disember yang lepas, Filem Suatu Malam Kubur Berasap telah ditayangkan secara rasminya di pawagam. Bagi yang belum tengok, haaa,,,nie dia sinopsisnya..Filem ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie rosak dan tersangkut di… Read more