Mirip Tapi Tak Serupa

Hmm..kalau kita dengar tentang orang awam yang mirip dengan artis atau selebriti, confirm banyakkan..?? So sekarang tak nak cerita lah pasal orang mirip artis atau selebriti,,hari  nie e sempoi nak cerita pasal tokoh-tokoh indonesia yang mirip banget dengan presiden Indonesia pulak..jom,,kita saksikan.. Tokoh pertama yang dikatakan mirip dengan Presiden adalah seniman… Read more

Penyamun Guna Pistol Palsu Kena Balun

Macam-macam berita la sekarang nie,,ada yang kena rompak, kena bunuh, rogol, tikam lagi..memeningkan kepala..tapi apa yang bakal kitorang sampaikan hari ni pasti mengorangkan beban di kepala kita yang tengah kusut sekarang nie. Penyamun kena balun oleh si mangsa..haaa..menarikkan..?? kita ikuti petikan daripada berita Harian Metro nie.. KAJANG: Tindakan nekad dua… Read more

Selamat Tahun Baru Cina Buat Semua.!

Gong Xi Fa Cai..!! Walaupun masyarakat cina dah menyambut Tahun Baru Cina yang ketiga hari nie, e Sempoi masih ingin nak mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat semua yang menyambut dan tidak menyambut dan kitorang doakan semoga semuanya gembira menyambut tahun baru naga air dimana mengikut kepercayaan masyarakat cina, tahun… Read more