Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Bila Bekerja, Bawalah Hati (sebuah kisah)

Pada suatu ketika dahulu, Dieter Zetsche,  CEO merangkap pemilik  syarikat kereta yang terkemuka di dunia, Mercedes Benz telah berhadapan dengan masalah kebocoran paip air di bilik mandi di dalam rumahnya. Paip tersebut selalu bocor sehinggakan beliau khuatir anaknya yang selalu bermain di bilik air akan tergelincir dan jatuh disebabkan oleh keadaan lantai… Read more