Bola Hanyut Dari Jepun Ke Alaska Merentasi Lautan Pasifik

Seorang pelajar dari Jepun mendapat kembali bola nya telah hanyut ke Lautan Pasifik semasa tsunami melanda Jepun march tahun lalu. Bola tersebut telah hanyut merentasi lautan pasifik tersebut dan tiba di pantai Alaska yang terletak di benua Amerika Utara. Memang jauh betul bola tu hanyut dan yang menarik telah dijumpai… Read more

300,000 Pengguna Internet Mungkin Kehilangan Akses Internet Julai Ini

FBI memberi amaran bahawa lebih 300 ribu pengguna internet mungkin akan kehilangan akses terhadap internet pada bulan Julai tahun ini. Ini adalah susulan dari satu sindiket penipuan yang bernilai jutaan ringgit. Walaubagaimanapun diberitakan FBI telah berjaya mencipta langkah penyelesaian untuk menghadapi masalah ini. Secara umumnya, sindiket ini bertindak dengan menggunakan… Read more

Tempahan Proton PREVE Dah Cecah 2,800

Seperti diketahui, Proton Preve telah dilancarkan secara rasmi pada 16 april 2012. Sejak itu, promosi berterus dijalankan dan bakal pembeli boleh melihat kereta Preve di showroon berdekatan. Selain itu, kereta ini boleh ditest drive dan merasa sendiri enjin CFE turbo sepertimana yang ada pada Exora Bold CFE. Kuasa turbo ni… Read more

Luna Maya & Ariel Kini Berpisah.?

Percintaan dua artis terkenal dari Seberang kini telah sampai ke penghujungnya apabila mereka masing-masing telah membawa haluan sendiri kini. Perpisahan kasih mereka ini dengar-dengarnya disebabkan oleh pelbagai masalah yang melanda, antaranya, wujudnya pihak ketiga antara mereka dan juga krisis kewangan yang teruk. Desas-desus yang tersebar juga mendakwa bahawa ketika pasangan… Read more

Kedudukan Pelumba F1 GP China 2012 Selepas Latihan Bebas

Berikut adalah keputusan rasmi selepas latihan bebas kali ketiga. Hari ni akan berlangsung sesi kelayakan untuk menentukan kedudukan pit semasa perlumbaan sebenar esok. 1. Lewis Hamilton (GBR) McLaren 1:35.940  2. Jenson Button (GBR) McLaren 1:36.063 3. Nico Rosberg (GER) Mercedes 1:36.389 4. Michael Schumacher (GER) Mercedes 1:36.512 5. Mark Webber… Read more

Tan Sri Annuar Musa Nak Kemukakan Rayuan

Seperti yang diketahui, Tan Sri Annuar Musa selaku Timbalan Presiden FAM telah digantung dari aktiviti berkaitan bolasepak selama 2 tahun setengah. Dan beliau menyatakan keinginan untuk mengemukakan rayuan terhadap hukuman yang dikenakan ke atasnya. Rayuan ini adalah kepada Jawatankuasa Rayuan FAM. Sekiranya tak berjaya, beliau ingin merujuk kes tersebut Mahkamah… Read more

Rita & Zaquan Nak Bercerai? Ye ker..?

Kalau kita perhatikan kegembiraan mereka sekeluarga dalam gambar nie, sudah tentu kita tak kan menjangka bahawa ada ‘retak yang menanti belah’ di sebalik ‘kegembiraan’ mereka kan.? Begitulah nasib Rita Rudaini apabila suami yang tercinta telah memutuskan untuk menceraikan Rita dengan hanya melalui sms sahaja. Selepas bertahun-tahun berperang dingin, berperang mulut… Read more

Jom Main Labyrinths..!

Hmmm..korang tau tak apa itu permainan labyrinths & mazes? Tak tau? Untuk pengetahuan korang, permainan labyrinths ini adalah permainan teka-teki berkonsepkan alam semulajadi. Masa kecik-kecik dulu, pernah tak korang main permainan melukis dan mencari jalan keluar untuk anak ayam yang tersesat dan nak pulang ke rebannya tu?? Tak tau lagi..ha..korang… Read more