30 Larangan untuk Wanita!

:confused: :confused:
1. Menyambung rambut palsu
2. Bertatu, mencabut bulu wajah dan mengikir gigi
3. Keluar rumah dengan memakai minyak wangi
4. Memperlihatkan perhiasan(bersolek) di depan lelaki lain
5. Menolak panggilan suami untuk tidur bersama

6. Membuka rahsia hubungan suami isteri
7. Berpuasa sunat tanpa izin suami
8. Membelanjakan harta suami, tanpa izin suami
9. Derhaka kepada suami
10. Meminta cerai tanpa sebab yang jelas
11. Mengingkari kebaikan suami
12. Bersama lelaki lain yang bukan mahram
13. Memandang lelaki yang bukan mahramnya
14. Bersalaman dengan lelaki bukan mahram
15. Menyerupai lelaki
16. Membuka rahsia wanita lain kepada suami
17. Memandang aurat wanita lain
18. Keluar rumah tanpa ada keperluan
19. Masuk permandian awam
20. Mencakar-cakar tubuh ketika dapat musibah
21. Meratapi kematian
22. Berhias atas meninggalnya seseorang
23. Menghantar jenazah
24. Mempercayai dukun dan peramal
25. Menyumpah anak-anak sendiri
26. Tidak bertegur sapa dengan sesama muslim
27. Menganiaya pembantu
28. Mengganggu jiran
29. Minta cerai kerana suami sakit
30. Minta cerai kerana suami menikah lagi

26 thoughts on “30 Larangan untuk Wanita!

  1. |1f34|-|1r3 says:

    isk..banyak jugak larangan untuk pompuan ek? payah nyer jd orang pompuan ni…

  2. erm… fact yang kebanyakkan wanita masa kini
    hampir tinggalkan kesemuanya.
    1-30 wanita zaman sekarang ni dah tinggal berapa agaknye?

    Lu pukir lah sendiri…
    Kreuger® :teruja:

  3. The Twelve says:

    :study: byk sgt ke yg di tinggalkan? :jalan:

  4. bioqzs says:

    x leh pakai minyak wangi yea…

  5. ubey says:

    semogaa bakal2 isteri catit ye~

  6. AfeaZD says:

    Hmm sape yg rase dia blm pernah baca benda nih,bgs amik perhatian skg,penting nih….

    ——————————————————–
    jomJOIN crystal sabah,www.crystalsabah.ning.com
    -Photo Gallery
    -Video Gallery
    -Foruming
    -Blog
    -Member own profail
    -Music
    -Many More (also free)

  7. lil elly says:

    larangan tu sume betul sekira nya tidak berlaku penganiayaan terhadap wanita tu. sbg contoh, kalu suami die jahat cam sial, tp isteri die tu ikut juga kehendak suami die tu,,so larangan tu dh tak boleh dikire..ikut logik laa…agama kite agama yg adil, so sy rs larangan2 di atas juga patut di praktikkan oleh org lelaki..sekian terima kasih..

  8. yusz sarawak says:

    larangan ni mmg masuk akal utk suami yg baik… so klu suami x baik istri bkeh tuntut fasakh kan…. Jd klu kata xnk ikut smua lrgn ni d sbbkn suami sendirik celakak….korg kna fikirkn sndiri… nk kklkn atau nk hancurkn… Utk llaki mmg ada lrgnnya…smua org ada batasnya… jgn bimbg laaaa… Suami pun berat tggjwb tau…Sblum kahwin baik padatkn dulu ilmu… Bdosa jugak suami klu x tau nk pimpin isteri dn anak2 n byk lgi cabarannya…. so kata yg jelas disini… lelaki dan wanita…SAMA SAMA LAH KITA

  9. :comel:
    dalam semua tu cube survey pempuan kat m’sia ni…
    huhu

    mesmerising_wans last blog post..yuhu

  10. kita says:

    untuk lelaki tak der ker larangan 🙂

  11. izz says:

    boleh dikatakan at least satu mesti ade jugak buat.. saya ngaku.. ade satu yang saya buat dalam banyak2 tu.. yang lain tak penah & hopefully tak buat lah. sebab tak kawen lagi.. hehehe

  12. Shifaa says:

    hurm…aku pun same, tapi tak sengaje la :ketawa:

  13. Peng-Yu says:

    salam semua

  14. yasha says:

    tang menghantar jenazah tuh pelik ler..
    was2 sedikit.. x leh ekk?? :confused:

  15. adib. says:

    no 30 amat tepat sekali…aku setuju…
    boleh tgk real dan live kat dalam tv malaysia..asal suami kawen lain..terus mintak cerai…aku pon tak paham…yg paling best skali menopause…it for women..but for men..men no pause..it’s true isn’t?

  16. munirah says:

    ya allah. banyak btol.

    munirahs last blog post..Shampu

  17. arshad says:

    dah di larang nak buat jugak….jangan dik

  18. lea ixora says:

    kalo suami kawen len tak leh mitak cerai..? ish2..xsggp nak bermadu :jahat:

  19. dah suami kawen lain camane isteri nak terima?? dahlah x bg taw… :marah:

  20. pegi kubur tu bleh tp lpas selesai pengebumian… klu nk g kubur kene pkai sluar(kat dlm kain) tok ttp aurat n xleh nanges kt kubur. :fikir:

  21. nur hah says:

    :tidur: alah asyik salah wanita aje..lelaki pun ada larangan dalm islam

  22. Shifaa says:

    rilek r..tu cume 1 artikel

  23. Ramli says:

    ambik yg baik ya..jauhi yg dilarang kay.

  24. Yiedpozi says:

    buat apa la nak pakai rambut palsu.. bukannya cantik pun kan

  25. Yiedpozi says:

    Perempuan mana la bod*h sangat nak jadi lelaki… Allah bagi jadi lelaki, nak jadi perempuan.. apa daa…

  26. Yiedpozi says:

    sepatutnya bincang dulu kan

    safiah n hajar wrote:

    dah suami kawen lain camane isteri nak terima?? dahlah x bg taw…

Leave a Reply

Your email address will not be published.