30 Larangan untuk Wanita!

:confused: :confused:
1. Menyambung rambut palsu
2. Bertatu, mencabut bulu wajah dan mengikir gigi
3. Keluar rumah dengan memakai minyak wangi
4. Memperlihatkan perhiasan(bersolek) di depan lelaki lain
5. Menolak panggilan suami untuk tidur bersama

6. Membuka rahsia hubungan suami isteri
7. Berpuasa sunat tanpa izin suami
8. Membelanjakan harta suami, tanpa izin suami
9. Derhaka kepada suami
10. Meminta cerai tanpa sebab yang jelas
11. Mengingkari kebaikan suami
12. Bersama lelaki lain yang bukan mahram
13. Memandang lelaki yang bukan mahramnya
14. Bersalaman dengan lelaki bukan mahram
15. Menyerupai lelaki
16. Membuka rahsia wanita lain kepada suami
17. Memandang aurat wanita lain
18. Keluar rumah tanpa ada keperluan
19. Masuk permandian awam
20. Mencakar-cakar tubuh ketika dapat musibah
21. Meratapi kematian
22. Berhias atas meninggalnya seseorang
23. Menghantar jenazah
24. Mempercayai dukun dan peramal
25. Menyumpah anak-anak sendiri
26. Tidak bertegur sapa dengan sesama muslim
27. Menganiaya pembantu
28. Mengganggu jiran
29. Minta cerai kerana suami sakit
30. Minta cerai kerana suami menikah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

26 thoughts on “30 Larangan untuk Wanita!

  1. Hmm sape yg rase dia blm pernah baca benda nih,bgs amik perhatian skg,penting nih….

    ——————————————————–
    jomJOIN crystal sabah,www.crystalsabah.ning.com
    -Photo Gallery
    -Video Gallery
    -Foruming
    -Blog
    -Member own profail
    -Music
    -Many More (also free)

  2. larangan tu sume betul sekira nya tidak berlaku penganiayaan terhadap wanita tu. sbg contoh, kalu suami die jahat cam sial, tp isteri die tu ikut juga kehendak suami die tu,,so larangan tu dh tak boleh dikire..ikut logik laa…agama kite agama yg adil, so sy rs larangan2 di atas juga patut di praktikkan oleh org lelaki..sekian terima kasih..

  3. larangan ni mmg masuk akal utk suami yg baik… so klu suami x baik istri bkeh tuntut fasakh kan…. Jd klu kata xnk ikut smua lrgn ni d sbbkn suami sendirik celakak….korg kna fikirkn sndiri… nk kklkn atau nk hancurkn… Utk llaki mmg ada lrgnnya…smua org ada batasnya… jgn bimbg laaaa… Suami pun berat tggjwb tau…Sblum kahwin baik padatkn dulu ilmu… Bdosa jugak suami klu x tau nk pimpin isteri dn anak2 n byk lgi cabarannya…. so kata yg jelas disini… lelaki dan wanita…SAMA SAMA LAH KITA

  4. boleh dikatakan at least satu mesti ade jugak buat.. saya ngaku.. ade satu yang saya buat dalam banyak2 tu.. yang lain tak penah & hopefully tak buat lah. sebab tak kawen lagi.. hehehe

  5. no 30 amat tepat sekali…aku setuju…
    boleh tgk real dan live kat dalam tv malaysia..asal suami kawen lain..terus mintak cerai…aku pon tak paham…yg paling best skali menopause…it for women..but for men..men no pause..it’s true isn’t?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>