4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik 
Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar kritikannya yang agak pedas.

2. Jenis Penyokong
Kamu yang memiliki teman seperti ini sangat bertuah kerana teman jenis ini akan selalu mennyokong apa yang kamu lakukan dan akan bergembira melihat kebahagiaan kamu. Kamu akan selalu merasa bersemangat dan bermotivasi apabila berada dekat dengannya.

3. Jenis Happy-Go-Lucky 
Mungkin jenis seperti ini yang lebih banyak disukai. Teman dengan jenis happy-go-lucky akan selalu membuat kamu ceria kembali di saat sedih dan berduka. Rasanya tidak lengkap jika berkumpul tapi tidak ada teman kamu yang satu ini. Di saat Kamu kecewa dan tertekan, teman jenis inilah yang lebih banyak membuat kamu tertawa.

4. Jenis Pembimbing 
Kamu akan merasa lebih bahagia jika memiliki teman jenis ini. Berada bersamanya akan membuat kamu merasa tenang dan damai. Dia pun akan selalu memberi nasihat yang berguna dikala Kamu memerlukannya. Rasanya hidup kamu menjadi terarah dan bertujuan kerana mempunyai teman yang memberi nadihat penting untuk hidup kamu.

Jika Kamu belum memiliki teman-teman seperti di atas, sebaiknya mulalah mencari satu daripadanya kerana dialah seorang sahabat yang sangat kamu perlukan untuk menjadikan hidup kamu lebih terisi….  :super:

Leave a Reply

Your email address will not be published.