10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang kenali..

1. AQUANUS

Hmmm..bunyi nama Aquanus nie macam die nie adalah binatang akuatik jer..dengar cerita, Aquanus nie adalah superhero yang berasal dari Indonesia..korang perasan tak yang namanya tak ubah macam nama Aquaman?

2. ARM FALL-OFF BOY

Haaa…superhero nie boleh cabut tangan die sendiri daa..

3. BOUNCING BOY

Yang nie pulak boleh memantul-mantul macam bola pantai..

4. CAPTAIN KOALA

 

Captain Koala nie aku rasa adalah beruang pertama yang orang gunakan untuk jadi superhero..dia terlalu cute dan comel untuk menjadi superhero..bagi aku la..

5. CICAKMAN

Haaa..yang nie mesti korang kenal..seab superhero nie berasal dari Malaysia..walaupun mempunyai rupa yang pelik, namun, kutipan di pawagamnya melonjak naik kerana yang jadi cicakman nya adalah Saiful Apek..hehehe..nie jer aku kenal antara superhero-superhero yang lain.

6. THE COLOUR KID

Seperti namanya, The Colour Kid menggunakan kebolehan mewarnanya untuk menghapuskan penjahat-penjahat yang ingin menakhluki dunia..

7. MATTER-EATER-LAD

Yang nie boleh makan besi dan kebanyakan benda di sekitarnya…agaknya, semua penjahat di dunia dia kalahkan dengan memakan diorang kot..

8. POCONG MAN

Haa..nie lah hantu pertama dalam sejarah dunia yang menjadi superhero..!! Biasanya, hantu-hantu cuma menjadi penjahat tapi tak pernah pulak jadi superhero..memang kreatif daa..

9. DREAM, SANDMAN

Namanya pun dah aneh..DREAM..mimpi..

10. YUKK THE DOG

Apahal pulak Yukk the Dog nie nak cover muka dia menggunakan replika rumah? Takde mende lain ker dia nak guna sebagai cover??

Haaaahaaaahaaaa…

One thought on “10 Karakter Superhero Paling Aneh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge