Segi Tiga Bermuda Hilang Ke?

Amerika~ Pada 5 Disember 2010 yang lepas, sekumpulan penduduk dunia telah berkumpul di Bandar Antarabangsa Fort Lauderdale, Hollywood. Mereka mengenang kejadian hilangnya skuadron Flight 19, pada 65 tahun yang lepas. Sebanyak lima buah pesawat dan 14 krew pesawat itu hilang di Segitiga Bermuda,iaitu di sebuah kawasan yang berada dalam garis  khayalan… Read more

Luna Maya & Ariel Kini Berpisah.?

Percintaan dua artis terkenal dari Seberang kini telah sampai ke penghujungnya apabila mereka masing-masing telah membawa haluan sendiri kini. Perpisahan kasih mereka ini dengar-dengarnya disebabkan oleh pelbagai masalah yang melanda, antaranya, wujudnya pihak ketiga antara mereka dan juga krisis kewangan yang teruk. Desas-desus yang tersebar juga mendakwa bahawa ketika pasangan… Read more

Rita & Zaquan Nak Bercerai? Ye ker..?

Kalau kita perhatikan kegembiraan mereka sekeluarga dalam gambar nie, sudah tentu kita tak kan menjangka bahawa ada ‘retak yang menanti belah’ di sebalik ‘kegembiraan’ mereka kan.? Begitulah nasib Rita Rudaini apabila suami yang tercinta telah memutuskan untuk menceraikan Rita dengan hanya melalui sms sahaja. Selepas bertahun-tahun berperang dingin, berperang mulut… Read more

Jom Main Labyrinths..!

Hmmm..korang tau tak apa itu permainan labyrinths & mazes? Tak tau? Untuk pengetahuan korang, permainan labyrinths ini adalah permainan teka-teki berkonsepkan alam semulajadi. Masa kecik-kecik dulu, pernah tak korang main permainan melukis dan mencari jalan keluar untuk anak ayam yang tersesat dan nak pulang ke rebannya tu?? Tak tau lagi..ha..korang… Read more

Apa Yang Berlaku di Internet dalam 60saat??

Andai kata lah korang tidak online dalam masa 60 saat sahaja, adakah korang rasakan bahawa korang lah orang yang paling rugi di dunia? Sekiranya korang jawab tidak, maka baca dulu fakta di bawah. Lepad tu korang decide lagi keputusan korang yang tadi. 1500+ postingan di blog 98,000 twit terbaru 12,000… Read more

Browse Internet Dengan Lambai Tangan? Boleh ker..?

Sekumpulan mahasiswa di makmal Massachusetts Institute of Technology (MIT) telah menemui cara baru yang lebih moden untuk melayari internet dalam kajian menyeluruh mereka. Mereka telah menemui cara untuk melayari internet hanya dengan melambai tangan mereka dan tidak perlu untuk menekan tombol keyboard dan tetikus lagi. Kumpulan mahasiswa ini yang menamakan diri… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Robot Tangkap Pencuri

Pada suatu masa, negara Amerika telah berjaya menghasilkan sejenis robot yang dicipta khas untuk menangkap pencuri dan peragut. Robot-robot itu boleh menangkap pencuri hanya dengan cara scanning setiap manusia yang lalu di hadapannya dan memerhatikan tingkah laku mereka. Sekiranya ada antara manusia tersebut yang berkelakuan mencurigakan dan bersikap seperti pencuri,… Read more