Ayamku Mati – Lawak Hari Ni

Seorang penternak bingung memikirkan mengapa setiap hari, lima ekor ayamnya mati dilanggar kereta. Beliau membuat aduan kepada majlis perbandaran terdekat dan meminta dipasang papan tanda. Beberapa hari kemudian terpampanglah papan tanda yang berbunyi : TERNAKAN SEDANG MELINTAS, SILA PERLAHANKAN KENDERAAN ANDA!

Tiga hari kemudian, penternak tersebut menghubungi seorang pegawai majlis perbandaran kerana tidak berpuas hati dan memberitahu papan tanda tersebut tidak berkesan langsung.! “Masih banyak ayam saya yang mati tuan..,ayat yang ditulis tidak berkesan.” Adu penternak ayam tersebut. Pegawai majlis perbandaran tersebut pun berkata: “Jangan risau encik, saya akan pastikan perkara ini diselesaikan segera..”

Sejak aduan kedua diajukan, tiada lagi kejadian ayam penternak itu mati dilanggar kereta.Perternak itu berasa amat gembira tapi dia juga tertanya-tanya mengapa tiada lagi kejadian ayamnya mati dilenyek kereta.Apabila melihat tulisan yang tertera pada papan tanda itu, si penternak itu berasa amat terkejut. Papan tanda itu berbunyi: AWAS! ANAK AYAM BOGEL MELINTAS!

* ’ANAK AYAM ‘ bermaksud “anak ayam yang lagi satu (GRO)”.. hahahahaaaaa…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

7 thoughts on “Ayamku Mati – Lawak Hari Ni

  1. :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>