Bandar Karpet Merah

Bandar karpet merah ni dikenali sebagai ‘City Lounge’ yang terletak di St. Gallen, Switzerland. Ia telah Di inspirasikan oleh Carlos Martinez dengan Pipilotti Rist, dalam keputusan pertandingan yang dianjurkan untuk mereka satu kawasan ala-ala ruang tamu di kawasan umum.

A red carpet flows all around the buildings, recreating places to relax, places to converse, places to park, fountains, even fake cars you can climb on.

Projek ni berjaya menghidupkan suasana bandar lama ni kepada bandar yang lagi happening!! Tengok lagi gambar

Macam dekat rumah sendiri :nyayi:

Boleh duduk kat atas kerete :teruja:

Baru nampak menyerlah sikit. Letak kat Bandar Hilir Melaka pun syok gak :ketawa:

Photos by Thomas Mayer

Via Judit Bellostes

21 thoughts on “Bandar Karpet Merah

  1. kalo nak letak kat mlake kene ubah ler
    biar besejarah cket
    anak melake ni… :jack:

    mesmerising_wans last blog post..Blogger Buzz: Show off your favorite blogs with a Blog List

  2. kalo nak letak kat mlake kene ubah ler
    biar besejarah cket
    anak melake ni… :jack:

  3. kreuger says:

    Bile laa diaorang nak invite aku p duduk kat town merah nih. Kalau dapat… sure nak baring tengah laman kapet merah nih. Best dan gempak akan terase.

    Kreuger®

  4. Shifaa says:

    best-best :kenyang:

  5. Shifaa says:

    kalau kene beron ngan burung…best neh

  6. :ketawa: burung diharamkan lalu

  7. anim says:

    huhu….best gak….meriah lau mlysia wat camnih….
    satu ex; yg kt blh kt ikt…

  8. anim says:

    huhu…best gak….meriah lau mlsia wat camni….
    lg rami plncg leh msk…. :comel:

  9. Ayam says:

    Sapew nye kete tuhh?? :terkejut:
    Cian die..jd mangsa gambo cam 2.. :malu2:

  10. miss ili says:

    :comel:
    sgt kagum…

  11. julie says:

    tul ker? jenuh ler nak vacuum…huhu :kyu:

  12. miki says:

    boleh imagine tk kalau ujan bau kapet tuhh :hi:

  13. Ross says:

    ….elegen laa plak ak tgk!!ha3.. :korek: :korek: :ketawa:

  14. seliperBasaH says:

    berprestij tol la…dh la kale peberet ak..huuu :comel: :comel: :lala: :lala:

  15. letak kat stadhuys melaka baru hot! :comel:

  16. ainun says:

    cantik! nak gi la kesana suatu hari nanti

  17. Suhaini says:

    saya suka merah..gagah perkasa merah nie.

  18. Yiedpozi says:

    my favourite colour…..

  19. Yiedpozi says:

    sama r.. yied pun suka gak.. color favourite yied tuh

    Suhaini wrote:

    saya suka merah..gagah perkasa merah nie.

  20. yanna says:

    rasa nak bergolek j atas tuh
    :tidur:

Leave a Reply

Your email address will not be published.