Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah. Tengok kat bawah ni:

Cuma yang kali kedua memang aku baru cashout iaitu semalam. So, memang sepatutnya yang tu memang lambat lagi dapat. Tapi persoalannya, memang akan dapat ke? Rasanya kita leh agak kot berdasarkan kes blogger2 lain.

Aku memang tak berapa paham tentang adverlets ni. Kenapa susah sangat nak bayar blogger? Itu memang satu persoalan yang susah nak dijawab oleh kita kecuali mereka sendiri. Aku pernah dengar gak, alasannya adalah fraud click. Ah, kelentong jela tu.

Tapi sebenarnya ada jugak yang diorang bayar, namun tu pun selepas ada yang email banyak kali dan juga buat post kat blog seperti ini. Takkan macam tu baru pihak adverlets nak respon? Penat la blogger macam tu. Menyusahkan orang je. Bukan susah pun nak bayar kat orang, sebab itu memang hak mereka.

Hmm.. apapun dah sampai masanya untuk aku buang iklan adverlets. Baik fokus pada nuffnang dan innity je la. Innity memang masyuk dan bayaran pun tepat tiap2 bulan. Memang professional diorang ni. Nuffnang pun sama, selalu dapat bayaran walaupun sikit je dapat. Dan lupa lak, 701panduan pun best. Bayaran lebih dari nuffnang tapi kurang dari innity.

Selamat berblogging k….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

2 thoughts on “Adverlets Scam Ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge