Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Kontest Menang Duit Raya Anjuran Puanbee.com

Salam pembaca semua, Hari ni saya nak kongsi sikit berita tentang contest terbaru yang dianjurkan oleh puanbee iaitu pemilik blog puanbee.com. Kontest tu telah bermula pada 25 Julai 2011 dan akan berakhir pada 25 Ogos 2011. Masanya sebulan sahaja. Cara untuk menentukan pemenang adalah dari segi referer terbanyak ke blog… Read more

Punca Pendapatan Dari Blog

Blog ni sebenarnya boleh memberikan kita peluang untuk mendapatkan pendapatan atau duit. Banyak cara yang kita boleh gunakan dalam menghasilkan duit ini. Saya kategorikan punca pendapatan tersebut kepada tiga iaitu melalui iklan banner persendirian, syarikat pengiklanan berbayar dan melalui review artikel. Iklan Banner Persendirian – contoh iklan banner persendirian adalah… Read more

Keputusan Rasmi Pertandingan Komen Dan Menang Esempoi.com

Pertandingan telah pun tamat pada 31hb Julai yang lepas. Keputusannya adalah seperti berikut: Tempat pertama – Ainun Tempat kedua – Yiedpozi Tempat ketiga – Ramli Referer terbanyak – Luqman Hakim Bonus tempat keempat – Zik Jadi kepada semua pemenang, tahniah diucapkan dari pihak penganjur. Jangan lupa beri no akaun kepada… Read more

Pertandingan Komen Dan Menang Tamat Malam Ini – 31 Julai 2011

Saya nak umumkan sikit yang pertandingan akan tamat pada pukul 12 malam ini. Saya harap counter pada top commentator akan berhenti pada masa tu sebab settingnya tamat pada 1 Ogos 2011. Bila saya letak tamat pada 31 Julai 2011, counter tu stop pada malam tadi. So, saya ubah kepada 1… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update sikit tentang kedudukan terkini pertandingan komen dan menang di blog esempoi.com. Pertandingan tinggal beberapa je lagi. Kedudukan sekarang memang sengit. Tempat pertama buat masa sekarang diungguli oleh Zik. Manakala Zik dikejar rapat oleh Ainun dengan ketinggalan hanya beberapa komen sahaja. Sengit juga tu. Manakala tempat ke tiga… Read more

Penulis Sambilan Di Blog Esempoi

Di sini saya nak tanya sikit kepada pembaca2 sekalian, anda berminat ke nak menjadi penulis sambilan di blog esempoi? Sebenarnya penulisnya dah ada iaitu Kristinna. Cuma dia dah lama tak buat post. Busy kot dia agaknya. Tapi saya just nak survey dan tanya je ni. Saya belum buka lagi iklan… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update kedudukan terkini pengomen terbanyak bagi pertandingan komen dan menang Esempoi. Setakat ini, ini adalah screenshot yang saya ambil di homepage esempoi: Untuk makluman, saya hanya tengok mereka yang mendaftar sahaja. So, sekarang ni, tempat pertama adalah Yiedpozi, ke 2 Luqman Hakim dan ketiga Ramli. Tetapi yang lain… Read more

Buat Duit Dengan Blog

Hari ni saya nak buat posting sikit tentang buat duit dengan blog sebagai entri khas bagi pertandingan SEO di blog 2dayblogger.com. Pertandingan SEO ini dianjurkan oleh pemilik blog tersebut iaitu Faisal. Jadi saya nak buat post sikit tentang buat duit dari blog ni. Ada orang kata kita boleh buat duit… Read more

Bila Boleh Cashout Earning 701Panduan

Blog ni jarang memaparkan earning yang diperolehi dari pengiklanan di blog esempoi ini. Kalau pembaca semua perhatikan, kat blog ni ada banyak jenis iklan yang ada. Antaranya innity, 701panduan dan adverlets. Hari ni saya nak cakap sedikit tentang earning 701panduan di blog ini. Untuk permulaan, saya tunjukkan dulu screenshot dari… Read more