Jimmy Choo Profesor UITM.

Pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi,Datuk Dr.Jimmy Choo telah dilantik sebagai Profesor oleh Universiti Teknologi Mara(UiTM) di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia. Naib Canselor UiTM,Prof.Datuk Dr.Sahol Hamid Abu Bakar berkata,melalui pelantikan itu,Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang… Read more

Lukisan Pensel Yang Kreatif.

Ben Heine adalah seorang visual creator dari Belgium yang sangat berbakat..Dia menggabungkan lukisannya dengan gambar asli yang sebenar.Karyanya menjadi pujaan ramai bakat-bakat baru di luar sana. Ben Heine adalah seorang visual creator dari Belgium yang sangat berbakat. Manakan tidak, dia menggabungkan lukisannya dengan gambar asli dan menjadikan satu gabungan yang… Read more

Cupcake Yang Bahaya!

Kek cawan atau lebih dikenali sebagai Cuocakes sememangnya menjadi permintaan ramai kebelakangan ini berikutan rupanya yang berwarna-warni,sedap serta dihiasi dengan pelbagai dekorasi yang menarik.Namun,ada satu jenis cupcakes yang berbahaya untuk dimakan. Cupcake ini mungkin kelihatan seperti cupcake yang diperolehi daripada kawasan yang berlaku kejadian jenayah ganas, dan ia merupakan salah… Read more

Ilusi Tersembunyi Dalam Logo.

Setiap logo yang dihasilkan pasti mempunyai maksud yang tersendiri,tidak kiralah organisasi kecil atau pun besar.Penghasilan logo lazimnya akan menggambarkan ciri-ciri syarikat tersebut.Di sini terdapat beberapa logo syarikat yang bukan sahaja istimewa bagi mereka tetapi juga menarik bagi kita. Pasti dalam logo di atas ini anda nampak anak panah jingga di… Read more

Casing Iphone 5 Bernilai RM300,000???

Casing lebih mahal dari peranti itu sendiri.Itulah hakikatnya dimana casing ini dibuat oleh The Natural Sapphire Company menggunakan 18 karat emas putih,830 batu nilam Ceylon sebanyak 169.8 carats. Lambang Apple di belakang casing ini pula diperbuat dari batu delima sebanyak 2.28 karat.JIka anda ingin memiliki casing ini,sila bayar USD 100… Read more

Jom Main Labyrinths..!

Hmmm..korang tau tak apa itu permainan labyrinths & mazes? Tak tau? Untuk pengetahuan korang, permainan labyrinths ini adalah permainan teka-teki berkonsepkan alam semulajadi. Masa kecik-kecik dulu, pernah tak korang main permainan melukis dan mencari jalan keluar untuk anak ayam yang tersesat dan nak pulang ke rebannya tu?? Tak tau lagi..ha..korang… Read more

Jambatan Dubai~Jambatan Termewah di Dunia

Dubai dikenali sebagai salah satu negara yang terkaya di dunia. Kalau korang nak tau, di Dubai lah kita dapat melihat begitu banyak bangunan mewah yang tumbuh bak cendawan lepas hujan. Bukan bangunan biasa tau, BANGUNAN MEWAH..! So, sekarang, nampaknya, Dubai dah mempunyai satu plan untuk mewujudkan sesuatu yang juga ,mewah… Read more

Kuil Erotik India, Khajuraho

Unik. menarik, sempoi dan erotik..itulah yang boleh digambarkan mengenai sebuah kuil erotik yang terdapat di India, yang dinamakan Khajuraho. Khajuraho terletak betul-betul di tengah-tengah India Tengah iaitu di negeri Madhya Pradesh. Kampung ini mempunyai pemandangan yang amat cantik, tenang dan mempunyai kekayaan warisan budaya yang diwarisi daripada nenek moyang mereka…. Read more