Gunung di Perancis dipercayai tempat UFO muncul pada ‘hari kiamat’

Berdasarkan kalendar penduduk Maya ada  sesetengah pihak percaya hari kiamat akan berlaku pada 21 Disember 2012 ini. Dan menurut golongan ini mereka mempercayai Gunung Pic de Bugarach di selatan Perancis yang berketiggian 1,230 meter merupakan satu-satunya tempat di dunia yang akan selamat daripada ‘hari kiamat’ tersebut. Mereka juga percaya sejumlah makhluk… Read more

Planet Makemake tiada atmosfera

Menurut laporan  jurnal Nature, planet Makemake didapati tidak mengandungi atmosfera. Planet Makemake dijumpai pada tahun 2005. Makemake merupakan antara empat planet kecil yang terdapat dalam sistem galaksi Bima Sakti dan dikatakan suhu di planet tersebut ialah -240 darjah Celsius. Imej planet Makemake yang diperolehi daripada Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas… Read more

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Pernah tak anda terfikir mengapa anda memilih rumah yg anda duduki sekarang? Apa nombornya? Apa yang menyebabkan anda tertarik untuk mendiami rumah tersebut?. Ikuti rahsia disebalik nombor rumah anda. Jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda. Kiraan: Nombor 17 = 1+7=8 Jadi angka rumah anda… Read more

PISCES : YANG SENSITIF

PISCES : YANG SENSITIF Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 19 Febuari hingga 20 Mac dikatakan bernaung di bawah zodiak Pisces, yang berlambang ikan. Anda mengutamakan cinta sejagat, bersifat manja, sentiasa mencari ilham, memperlihatkan kepercayaan, ada persefahaman, berjiwa puitis, gemarkan muzik, beragama, bersifat setia, mampu melayan diri, mengutamakan… Read more

Rahsia Disebalik kelahiran dan Pasangan Ideal

Kalau anda dilahirkan pada 1hb, 10hb, 19hb, 28hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no. no.1 Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah… Read more

AQUARIUS: YANG RASIONAL

Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 20 Januari hingga 18 Febuari dikatakan bernaung di bawah zodiak Aquarius, yang berlambang gelombang (alur air). Anda meminati pengembaraan, berjiwa kemanusiaan, ingin tahu, ada semangat berontak, bersikap spontan, progesif, persahabatan, hak asasi, berkumpulan, dan manfaat manusia. Ciri Negatif Walau bagaimana pun,ada kalanya… Read more

Rahsia Diri -Siri Capricorn

Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 21 Disember hingga 19 Januari dikatakan bernaung di bawah zodiak Capricorn, yang berlambang kambing. Anda mengutamakan kejayaan, status, kedudukan, reputasi, kesetiaan, penumpuan, di samping berkebolehan menyelesaikan masalah, bertanggungjawab, memperlihatkan kebijaksanaan, dan keseriusan belajar melalui pengalaman. Ciri Negatif Walau bagaimanapun, ada kalanya anda… Read more

Rahsia Diri Mengikut Bulan Dan Kelahiran

Kajian ni dibuat oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.Sape tak kenal kan? Artikel ni boleh dikatakan 80% tepat dengan diri aku… Cube tengok bulan kelahiran korang pulak