Hollywood vs Bollywood

5 perkara pasal filem Hollywood: 1.Orang China tidak ada kerja lain selain berkung fu. 2.Lebih daripada 50% populasi Amerika adalah agen FBI/CIA,membuat kerja-kerja penyamaran. 3.Matlamat utama sistem sekolah di Amerika adalah untuk promosikan Basketball/Baseball. 4.Aliens atau mahkluk asing begitu berminat untuk menyerang Amerika. 5.Di Amerika anda boleh jumpai pelbagai mahkluk… Read more

Asal-Usul Nama Hantu

1.Hantu Raya Berasal dari Tanah Melayu.Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya,sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya.Kegemarannya mencuri kuih-kuih raya.Tempat menginapnya disyaki di balai-balai raya. 2.Hantu Langsuir Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir… Read more

Robot Tangkap Pencuri

Pada suatu masa, negara Amerika telah berjaya menghasilkan sejenis robot yang dicipta khas untuk menangkap pencuri dan peragut. Robot-robot itu boleh menangkap pencuri hanya dengan cara scanning setiap manusia yang lalu di hadapannya dan memerhatikan tingkah laku mereka. Sekiranya ada antara manusia tersebut yang berkelakuan mencurigakan dan bersikap seperti pencuri,… Read more

Mengenali Mana Kawan dan Mana Lawan

Anda ramai musuh? tapi tak tau mane kawan mane musuh? berikut adalah petua dari saya, :ketawa: , amalkan untuk kebahagiaan bersama. 1.) Renungan mata yang tajam, penuh hasad dengki, dendam, marah dan benci ketika melihat anda.. :jahat: 2.) Gigi bergetap, lidah terjelir-jelir, suka meludah dan menjuih bibir ketika makan chewing… Read more

Akibat Kegawatan Ekonomi Dunia~Superhero Wat Part Tym..

Hhohohohhhh…korang mesti tengok semua nih..akibat kegawatan ekonomi dunia, superhero-superheroes seluruh dunia nekad nak wat part-tym job bagi menyara diri mereka sendiri dan kekasih-kekasih mereka..dunia skg keja menyelamat dah tak diperlukan dah dengan kehadiran polis, cid, fbi, bomba, pasukan penyelamat gerakan am, askar-askar dan macam-macam lagi lah.. :panic:      … Read more

Nak Timbang Bayi

Seorang perempuan masuk ke dalam sebuah Klinik sambil mendukung seorang bayi… Tiba-tiba perempuan itu ternampak sebuah alat penimbang berat untuk orang dewasa. Ia menghampiri alat penimbang tersebut, tapi kemudian nampak kebingungan. Seorang petugas klinik itu melihatnya… menghampiri dan bertanya kenapa ia nampak kebingungan. “Sebenarnya saya ingin menimbang bayi ini, tapi… Read more

Resipi Berbini 4..

Di bawah ini adalah antara cara yang boleh digunakan untuk hidup berpoligami atau bagi anda yang berniat hendak curang dengan pasangan. Bila anda balik lambat, jangan kata ada meeting, katakan padanya bahawa anda ada affair, mesti dia ingat anda bergurau dan tak akan tanya lagi.. Sila gunakan panggilan ‘sayang’, ‘honey’,… Read more