Tempat Tempat Menarik Di Negeri Sembilan

Negeri Sembilan merupakan salah satu negeri yang terdapat di semenanjung Malaysia. Negeri ini memang banyak tradisi dan tempat yang menarik untuk dikunjungi. Negeri ini dikenali sebagai negeri beradat kerana masih mengamalkan adat pepatih. Untuk senarai tempat2 menarik di Negeri Sembilan yang boleh dilawati, jom tengok kat bawah ni k: Kompleks… Read more

Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Peta Tempat Menarik di Kelantan

Kelantan merupakan negeri kelahiran ku. Kat sana terdapat banyak tempat yang boleh dikatakan menarik untuk dikunjungi. Kepada yang belum pernah mengunjungi negeri Kelantan boleh ke sana. Antara tempat yang menarik adalah seperti di bandar Kota Bharu, terdapat Masjid Muhammadi, Pasar Siti Khadijah, Muzium dan sebagainya. Jika anda nak ke tempat… Read more