Design Corak Lantai

Kalau korang pergi pasar raya, taman ataupun rumah makcik korang, macam-macam corak lantai korang dapat tengok, bentuk bunga la.. bentuk petak-petak, kayu dan macam-macam lagi. Korang jangan tak tahu corak lantai boleh beritahu kita tentang umur, jantina atupun personaliti pemilik. Ada yang unik, menarik tapi…ada jugak yang boring.

Restoran Konsep Hospital

Sebuah restoran berkonsepkan hospital dibuka kat Riga, Latvia dan dinamakan “Hospitalis“. Hiasan dalaman, pekerja termasuk servis dia semuanya menggunakan tema kedoktoran. Bayangkan la, korang nak makan pun rasa macam nak bedah orang. Korang jugak boleh pilih nak makan kat mana, contohnya kat bilik pembedahan ataupun bilik sakit jiwa.

Rumah Hijau daripada Lumut

Dinding guna cat? Ketinggalan betul la, sekarang orang guna lumut. Lebih jimat, lawa dan dapat udara segar sekali, tapi geli la sikit. Direka oleh 2 orang arkitek dari Mass Studies … Read More

Bumbung Hijau -Design Unik Singapura

Bangunan bumbung hijau yang korang tengok ni merupakan sebuah bangunan untuk  School of Art, Design and Media di Nanyang Technological University, Singapore. Bangunan berbentuk organik dan bercirikan lanskap semulajadi. Struktur … Read More