iPhone 5 dilancar di Korea Selatan, 50 lagi negara

Dilaporkan hari ini Apple memberitahu  iPhone5 kini telah dipasarkan di Korea Selatan dan 50 lagi negara seperti Russia, Brazil, dan Taiwan lewat bulan ini. Selepas pelancaran pertama pada September lalu, jualan iPhone 5 telah mencecah 5  juta unit dalam minggu pertamanya. iPhone 5

Kapal Selam Iran

Kelmarin Tentera Laut Iran telah mempamerkan kapal selam dan hovercraft buatannya di pelabuhan Bandar Abbas di selatan negara itu. Kapal selam itu diberi nama sebagai Qadir dan dikhabarkan keupayaan menyerangnya boleh melancarkan serangan peluru berpandu dan torpedo secara serentak. Ia juga boleh beroperasi di kawasan perairan yang cetek. Anggota tentera… Read more

Apple Perkenal iPad Mini.

Syarikat Apple Inc memperkenalkan iPad mini keluaran terbaru mereka yang dijangka mampu mengatasi pasaran komputer tablet daripada beberapa pesaing terdekatnya seperti Amazon,Google dan Samsung. “Komputer ini bukan versi mini bagi iPad,tetapi satu gajet rekaan baharu secara keseluruhannya,”kata Timbalan Presiden Pemasaran Apple,Phil Schillernya pada majlis perasmian iPad. Paparan skrin sentuh iPad… Read more

TM perkenal dua saluran sukan untuk pelanggan

HyppTV, TM telah memperkenalkan 2 saluran sukan baru, iaitu HyppSports HD Channel (Saluran 174) dan FOX Football Channel (Saluran 173). “Kami berbangga mengumumkan buat pertama kali bagi perkhidmatan televisyen berbayar di Malaysia, peminat boleh menikmati empat perlawanan langsung Kejohanan Liga UEFA dan Liga Eropah UEFA menerusi HyppSports HD dan saluran… Read more

Keburukan Menggunakan Laptop Tanpa Bateri.

Penggunaan laptop sambil mengecas bateri memang ternyata akan membuatkan jangka hayat bateri menjadi pendek dan merosakkan bateri tetapi sebenarnya menggunakan laptop secara langsung tanpa bateri berpotensi untuk merosakkan komponen-komponen tertentu di dalam laptop. Hal ini berlaku disebabkan oleh arus elektrik akan menuju secara langsung ke hardware tanpa melakukan penyesuaian tenaga… Read more

Cara Kongsi Atau Share Kredit Celcom

Sekadar nak berkongsi, kat bawah ni ada ditunjukkan cara-cara nak share kredit celcom kepada orang lain: To transfer RM1 type RM1 and send to 10131234567 – yang 1234567 tu tukar kepada no celcom yang kita nak kongsi kredit Kalau nak request dari orang lain, caranya macam ni plak: To request for… Read more

Nikmati MySpace Melalui Akaun Facebook Anda

Berita ini pasti menarik untuk diketahui. MySpace kini dapat dinikmati melalui akaun Facebook anda. Kini anda tidak perlu susah susah lagi untuk melawati laman web MySpace anda hanya untuk menyemak akaun anda kerana kini anda boleh berbuat demikian melalui Facebook juga. Pada 2010 yang lepas, MySpace telah mengumumkan kerjasama baru… Read more

Memasak Telur Menggunakan Telefon Bimbit

Pernahkah Anda mengalami masalah ketika hendak membuat telur rebus, air susah dicari dan periuk pun tiada ? Ada cara baru yang lebih efisien dengan memaksimumkan manfaat HandPhone Anda. Tahu caranya ? Berikut tipsnya : Anda memerlukan : * 1 butir telur dan 2 telefon bimbit * 65 minit percakapan dari… Read more

Teksi Touch Skrin Mewah Tanpa Pemandu

Perjalanan di dalam teksi adalah agak membosankan sekiranya anda tidak berbual2 dengan pemandunya.  Tapi bila direnungkan dari segi lain, kita pasti rasa terganggu dengan adanya pemandu yang berniat jahat terhadap penumpangnya..apalagi jika mangsa adalah seorang perempuan mahupun orang tua yang mudah menjadi mangsa rompakan dan mangsa rogol. Tapi ini tidak… Read more