Cara Kongsi Atau Share Kredit Celcom

Sekadar nak berkongsi, kat bawah ni ada ditunjukkan cara-cara nak share kredit celcom kepada orang lain: To transfer RM1 type RM1 and send to 10131234567 – yang 1234567 tu tukar kepada no celcom yang kita nak kongsi kredit Kalau nak request dari orang lain, caranya macam ni plak: To request for… Read more

Nikmati MySpace Melalui Akaun Facebook Anda

Berita ini pasti menarik untuk diketahui. MySpace kini dapat dinikmati melalui akaun Facebook anda. Kini anda tidak perlu susah susah lagi untuk melawati laman web MySpace anda hanya untuk menyemak akaun anda kerana kini anda boleh berbuat demikian melalui Facebook juga. Pada 2010 yang lepas, MySpace telah mengumumkan kerjasama baru… Read more

Memasak Telur Menggunakan Telefon Bimbit

Pernahkah Anda mengalami masalah ketika hendak membuat telur rebus, air susah dicari dan periuk pun tiada ? Ada cara baru yang lebih efisien dengan memaksimumkan manfaat HandPhone Anda. Tahu caranya ? Berikut tipsnya : Anda memerlukan : * 1 butir telur dan 2 telefon bimbit * 65 minit percakapan dari… Read more

Teksi Touch Skrin Mewah Tanpa Pemandu

Perjalanan di dalam teksi adalah agak membosankan sekiranya anda tidak berbual2 dengan pemandunya.  Tapi bila direnungkan dari segi lain, kita pasti rasa terganggu dengan adanya pemandu yang berniat jahat terhadap penumpangnya..apalagi jika mangsa adalah seorang perempuan mahupun orang tua yang mudah menjadi mangsa rompakan dan mangsa rogol. Tapi ini tidak… Read more

DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang

Kereta terbang,,sesuatu yang sangat menarik kan..pasti korang juga tertarik untuk paling tak pun untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia… Read more

Senarai Kereta Paling Laris Di Malaysia 2011

Saya sebenarnya tengah mencari kereta apa yang menarik untuk di beli. Tak kira samada kereta import atau kereta nasional. Namun saya prefer kereta import sebab kereta nasional ada dah kat rumah. Kereta import tu bermaksud jenama luar negara tapi kalau buat kat malaysia pun ok jugak. Tapi sebelum tu, saya… Read more

Buat t-shirt Sendiri Dengan Semburan Cat

Pada masa depan dijangkakan semua baju dah tak berjahit..hoho, abis la semua tukang jahit. Seorang saintis ni berjaya mencipta fabrik yang hanya menggunakan acuan dari semburan sejenis cecair. Menarik-menarik jugak, ketat jugak baju tu, kalau perut boncit…confirm nampak..hahha p/s: teringat satu babak dalam Wall-e yang manusia boleh tukar baju dalam… Read more

Tandas Jepun yang hebat

Ciri-ciri yang best. Ada pilihan urut, buka tutup automatik dengan sensor jarak, pengering, permukaan glow in the dark, muzik, sistem deodoran O-Zone, memang tandas paling hebat ciptaan Jepun. Kalau ada desktop dan boleh online mesti lagi gempak kan. Hahaha siapa tahu akan datang, memang tak keluar dari toilet lah nampaknya.

Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…