9 Zebra Cross Terunik

Jom layan sembilan zebra cross yang paling unik di dunia!

Zebra Cross 1

1) Plug zebra cross – Kreatif betul diaorang ni boleh buat zebra cross camni. Wayar plug tu dijadikan double line.

Zebra Cross 2

2) Words zebra cross – Macam-macam tulisan ada. Sambil nak melintas, sambil tu baca. Agak-agak kena langgar dengan kereta, pasrah jelah.

Zebra Cross 3

3) Taktahu ni apa, tapi macam tangga helikopter kot? Hehehe.

Zebra Cross 4

4) Rel keretapi – Bolehlah berlagak ala-ala jalan atas rel keretapi.

Zebra Cross 5

5) Zip zebra cross – Rasa macam geram nak zip kan jalan tu. Haha.

Zebra Cross 6

6) Macam bentuk pagar, tapi pada pandangan mata perempuan aku ni, macam bentuk gincu pun ada.

Zebra Cross 7

7) Candle zebra cross – Lilin dekat atas jalan. Agak-agak teringin nak tiup lilin sempena hari jadi bolehlah lalu road crossing ni.

Zebra Cross 8

8) Ni yang tanda degupan jantung orang dekat hospital tu. Ala, yang kalau orang tu dah mati, ada bunyi ‘tittttttttttttttt’. Tanda macam frekuensi bunyi pun ada jugak.

Zebra Cross 9

9) Tapak kasut besar, kaki gajah pun kalah. Jadi kita anggap ini tapak kasut ‘Kingkong’ hehehe.

P/S: Rasa macam nak buat gambar kucing sebagai zebra cross depan rumah T______T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

16 thoughts on “9 Zebra Cross Terunik

  1. wah,menarik2..ak sebgai kontraktor jaln kt KL ni kne pk kan cre2 mngecat jalan alaf baru nih..tp law kjaan malaysia bg lukis..mcm2 bentuk t ak lukis..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge