Antro Solo Kereta 2012

12.jpg

Antro Solo merupakan salah satu kereta yang mesra alam. Menggunakan tenaga solar, tenaga kinetik (manusia), dan gas-elektrik. Apa yang pasti, kereta ni mampu menyelesaikan isu minyak yang melambung sekarang

antrosolo2.jpg

Selain dari guna tenaga gas-elektrik,kereta ni menjanakan tenaga solar yang mampu digunakan selama 15-25km (untuk ulang-alik pergi keje boleh la kot). Kalau tenaga solar tak cukup, setiap penumpang boleh kayuh pedal ramai-ramai (macam naik basikal). Tapi penat la kan?

Prototaip kereta ni ada kat Budapest Museum of Transport. Dan dijangka ada kat pasaran pada tahun 2012, harganya pulak $20,000 dollars (RM 66,000)

Macam murah je :jalan:

antrosolo3.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

25 thoughts on “Antro Solo Kereta 2012

  1. :confused: kalo hari ujan alamat jam la kt tgh jln
    :kenyang: tak leh balik umah mlm2..kol 5 masti sampai umah
    :fikir: tak leh parking tempat yg berbumbung takut tak jln..mesti parking kt luar..ahak :menari:

  2. Terasa nak bagi komen, komen la cepat.. Kiteorang nak tahu ni.Apa komen anda?? … :korek: kalu kasi tambah tax2 yg ada kat malaysia…mesti harga ni naik dr 60k ke 300k..biasala…malaysia..

  3. nie jenis kereta solar ke?? pelik je tgk dah macam keranda mayat… hohohohohoho :menari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge