Baju daripada Daun

Design ni memang sesuai sangat bagi sape-sape yang kedekut giler nak beli kain— berjimat cermat la katakan. Bila tengok fesyen-fesyen ni teringat plak kat design pakaian orang zaman dulu-dulu sebelum fabrik tercipta. Agaknye macam mane la diorang pakai bila daun tu jadi kering…haha style pakai buang

From eco-artist Nicole Dextras

Bagi SOLAR day, agaknye macam mane la idea korang ek bila kene buat fesyen gune kertas surat khabar ye…You might be inspired to create your own versions!

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

bajudaun1

p/s: Kalau sape-sape berminat nak jadi penulis kat blog ni sangat2 dialukan, tak kira la korang ni geng ALAM ke, SOLAR, UiTM, LADS ataupun Geng Blogger….

Topik tengok kategori, kalau korang tengok kategori artis paling kurang sebab aku tak suke tulis pasal artis, so kalau korang berminat boleh contact ye (tengok atas sekali)

Untuk pengetahuan korang semua iklan-iklan kat sini bukan aku yang punyer, tapi milik editor blog ni..hoho..So, kalau korang nak join ok je =

)

Comments

comments

37 thoughts on “Baju daripada Daun

  1. Ikut idea saya rumput pun boleh saya buat baju. :study: :study: kena kaji 10 tahun dulu baru jadi.hehehehe

  2. Dangerous punyer baju… kalo anjing gigit.. terkoyak lar.. :ketawa: tapiey mintak2 lar xde anjing gigit… wakaka.. :ketawa: :nyayi: :dsadasccc: :malu2: :bye: :nangis:

  3. …eh2,bju mcm ni gaye pun ada erk? pelik2..asal nye aq nk cri design bju rye,tp tjpe bju ni lak…gile oo pkai bju rye mcm ni..dh upe org bru kua dr utan..kahkah :jalan:

  4. tahun nie mesti dapat duit raya banyak… sbb org kesian bila raya mesra alam…kuang…kuang…kuang… :comel: :menari:

  5. CANTIK GAK BAJU2 DARI DAUN NI. X TERFIKIR LAK BOLEH CANTIK CAM NI. SAPA-SAPA YANG NAK TEMA HIJAU TAHUN NI, TAPI MASIH TERCARI-CARI FESYENNYA….. INILAH JAWAPANNYA SESUAI…. SEDONDON NGAN KASUT… PASTI GEMPAK.

  6. Zaman Tok Adam Tok Hawa tuh teknologi textile maseh ngak ujud.
    Agaknya koq begitu pakaian Tok Adam Tok Hawa dizaman tuh ya….
    Kalo dedaunnya dan ikatannya da kekeringan da kereputan,
    Kalo terputus ikatannya koq semuanya tuh bisa terlucut terburai… :sd: :haha: :dsadasccc:

    :teruja: Koq terkedap-kedip bijik mata memasing melehat buah larangan tuh.. :lala:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge