Tempat Letak Basikal Jepun -Canggih & Smart

Fuh, Kagum betul aku dengan teknologi kat Jepun ni. Kalau korang nak tau, diorang ni suka bawak basikal sampai menyebabkan tempat letak basikal diorang ni menjadi sangat terhad. Untuk atasi masalah tu, diorang pun buat la parking bawah tanah ni.

Parking ni nampak macam simple, masukkan kad, pastu simpan basikal tu. Teknologi diorang guna ni macam dalam movie iRobot, cuma dalam movie tu boleh simpan kereta tapi diorang simpan basikal. Cube korang tengok video.

Agak-agaknya kalau buat kat Malaysia, boleh la buat simpan motosikal pulak. Nanti takde la sibuk-sibuk hilang.

via : dannychoo.com

japan_bike_storage_3

japan_bike_storage_8

Perbezaan antara parking bawah tanah dengan parking biasa…. Mane lagi smart??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

27 thoughts on “Tempat Letak Basikal Jepun -Canggih & Smart

  1. :teruja: giles changgih… dibuatnye tade letrik satu hal.. tape.. generator leh atasi.. dibuat nye basikal tu ‘ter’jatuh.. adeh… hahahaha.. aku gelak jer… tapi x jatuh kot.. sbb ade penyepit baju.. *aku ni nk cari kelemahan je* :study: :ketawa: hahaha..

    SiBintangs last blog post..Dunia Baru

  2. kalau tempat 2 trbakar camne ek? sempat ker nak kuar kan beskal2 2 lam mase 10minit

    xpun ader tikus yg geget wayer kasi xleh jln..mesti ssh nak kuarkan 1 per 1

  3. macam g2 baru lah best sebabnya ia selamat dan teratur…kan best kat malaysia ni ada… :ketawa:

  4. bagos saye suke care nie
    i likeeeeee ittttttt :comel: :teruja: :fikir: :super:

  5. canggih sungguh… :menari: org jepun byk gune basikal ek :confused: ape rumah diorg ni dgn tempat kerja dekat je ke? :confused: :confused:

  6. org jepun mmg byk pakai basikal &public transport untuk kurangkan kete. and kete kat sini mahal. byk jln ada jln untuk basikal & pejalan kaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge