Senarai Jenama Kereta di Malaysia

Kereta merupakan antara keperluan penting dalam kehidupan kita. Tentu ramai yang ingin memiliki kereta bagi mereka yang belum ada la, bagi yang dah ada pula tentu nak menambah lagi satu. Untuk itu, saya just nak share senarai jenama kereta yang ada di Malaysia.

Tentunya, proton dan perodua akan menduduki tempat teratas kerana dua2 jenama ini adalah kereta nasional. Jenama2 lain yang popular adalah seperti Toyota dan Honda. Itu juga boleh masuk kategori kereta import. Yang lain2 tu adalah pelengkap kepada senarai yang ada.

Untuk itu, mari kita tengok senarai jenama kereta di Malaysia. Sesuai untuk mereka yang nak usha2 kereta baru untuk dimiliki:

1) Proton

2) Perodua

3) Toyota

4) Honda

5) Nissan

6) Naza

7) Mersedez

8)  Hyundai

9) Mitsubishi

10) Suzuki

11) Volkswagen

12)  Sila tambah sendiri.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

13 thoughts on “Senarai Jenama Kereta di Malaysia

  1. BWM? hoho.. famili aku pengguna setia proton since aku dari kecik sampailah aku besaq panjang masih setia dgn proton, cuma tukar model je huhu

  2. … PERLANCARAN PERODUA MYVI BARU / GENERASI KEDUA …

    Malam ini majlis pelancaran Perodua Myvi Baru / Generasi Kedua,
    secara serentak disemua Perodua Showroom, diseluroh negara.
    Sekarang ini di PWTC sedang menanti YAB TPM Tan Sri Muhyiddin
    Yasin utk merasmikan pelancaran…

    Antara Myvi Lama / Generasi Pertama vs Myvi Baru / Generasi Kedua
    apakah bedanya..?? Tengok kat TV ta puas, cepat bang cepat akak,
    terus ke Perodua Showroom terdekat lagi jelas. Nanti sendirilah tahu
    jawapan perbedaan ato persamaannya…. :dsadsad: :dsadasccc:

    Jamuan ringan ada disediakan oleh Perodua… :sd: :sd:

  3. Untuk post kali ni aku nak review sikit pasal produk alat ganti kereta hahaha Mesti korang rasa pelikkan kenapa aku post topik ni. .ProRide adalah jenama keluaran SAPURA untuk barang-barang kereta yang dikeluarkan utk company seperti Proton Perodua Naza Ford General Motor Think Technology Norway juga Volvo Malaysia .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge