Sungai suci di India.

Hye kepada semua! kita kembali bersiaran langsung dari india lagi. Hahaha. Aku tak tau ini siri apa. Sudah tiga post berkaitan dengan negara india. Jangan fikir aku ni terlalu bersifat perkauman ye. Aku sekadar ingin berkongsi apa yang menarik je.. terpulang bagaimana anda nak menerimanya. Kalini tak sama macam post yang sebelum ni yang bersifat serabut..yang ini lebih teratur dan kemas kan? Tengok gambar yang tersusun rapi di bawah, anda nak tengok dengan jelas? klik la kalau berani.. berani klik, berani tanggung. Jangan sampai muntah – muntah sudah la ek.

Berkaitan gambar di bawah, ia adalah kawasan Sungai Gangga. Bagi mereka yang baeragama hindu, sungai tersebut adalah sungai suci. Gambar di bawah adalah permandangan sebenar di kawasan tersebut. Suasana dalam cerita hindustan yang anda tonton selama ni mungkin nampak berlainan dengan gambar di bawah.

Sekian. Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

26 thoughts on “Sungai suci di India.

  1. aarhhh!!!aq lbh rela x mandi seumur idop dr mandi kt sungai tu!! :jahat: yek..eeiii.. :dsadas: yg plng x blh blah tu,mayat tuh..adoiyai :terkejut:

  2. Salam tuan tanah, nice pic. Just nak add better cover sikit esempoi.com/wp-content/uploads
    esempoi.com/wp-content/plugins/
    Untuk keselamatan :) Just add index.html create guna wordpad jer and biar kosong so people tak nampak apa tuan blog guna. Just for safety. :tidur:
    Walaupun kat ada beberapa site aku tak cover tapi generally lebih selamat buat camtu.
    Selamat blogging
    ImanTube.com Admin

  3. hahaha…itu belum masuk yang paling HITAM paling CUTE…!!!!..PALING HITAM ..AKAN JADI PALING TINGGI HANTARANNYA…!!!!…ANAK DARA KAT SINI NASIB BAIK tak hitam MCM AWEK2 DIA ORANG….. :comel:

  4. uihh….kjamnyeewwww :jahat: :jahat: :jahat:

    suci ape bendaaa aa cmtuhhhh :kyu: :kyu: :kyu:

    eeww,sabor jee laaa….nk komen apelh cmner neh???ha3 :korek: :ketawa:

  5. suci la sngt sungai 2… :confused: :confused:

    cian kat mayat2 2…jd mknan anjing :huhuhu: :nangis2:

  6. ya ALLAH .. :panic: islam laa agama terbaek :teruja: ak bngge jd org islam :hi: sbb dlm bab fiqah (hukum) pon ,,perkara petame yg d bahas kn oleh ulama adlh tntg TOHARA (kesucian) :menari:

  7. Hahaha…. Kalo keretapi India yg sarat tuh tergelincir dari jambatan jatoh
    kesungei koq lagi bayek. Waris da ta riso da ta payah na sosah2 na bako
    mayat2, da jamin masuk nirwana. Budaya bako mayat da menular pada
    Ummat Islam yg mereka anayai, ntah apa keputusannya.. :dsadasccc: ..?? :haha:

    :super: :nangis3: :nangis2: :sd: :bye: :bye: :bye: :bye: :jahat:
    :jahat: :ketawa: :super: :fuh: :haha: :jalan: :jalan: :jalan: :jalan:

    Mereka percayai holy, sungei holy, hewan2 holy, semua jelmaan dari
    dewa2. Hingga kemuliaan mayat da ta dihargai lagi. Sungei2 tercemar
    ta heran da jadi ritual amalan. Manusia hidup da mencemarkan sungei,
    ditambah pula mayat2, mana tidaknyer sungei lautan da berpuaka… :haha:

    … :dsadasccc: :tidur: :dsadasccc: …

  8. ia di katakan suci kerana……walau bagaimane pun bnyk mayat kn sane….sungai tersebut tidak pernah berbau busuk ataupun keruh…….x percya pi tgk dulu…ia katakn jika mayat ataupun abu di cair kn di sungai itu…org yng meninggal dunia tersebut akan pergi kat syurga……untuk kaum kita sungai tersebut suci untk kita……….dn kita tahu situasi n keadaan sungai itu………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge