Gambar Tempat Pelik Di Dunia

Gambar Tempat Pelik Di Dunia | Di Dunia ini terdapat banyak ramai tempat pelik yang munkin kita tak pernah nampak sebelum ini. Dan ianya wujud tempat-tempat yang ditemui dan dianggap pelik. Berikut diantaranya 9 Gambar tempat pelik di dunia :

http://www.therylisanurulain.blogspot.com

1. Spotted Lake, Osoyoos

spotted-lake

Tasik Spotted, tasik masin yang terletak di barat laut Osoyoos, British Columbia. Apabila air menyejat pada musim panas, bintik-bintik besar mineral tertinggal yang memberikannya nama.

2.Socotra

35654ytfhg

 

Socotra adalah tempat yang paling asing yang terletak di Afrika di mana anda boleh mencari payung berbentuk pokok darah, pokok berair gergasi, pokok timun dan lain flora dan fauna secara eksklusif habitat ditempat ini.

3.Aurora Borealis (North Pole)

aurora-borealis

Aurora atau cahaya kutub utara, cahaya yang sungguh cantik secara semula jadi menerangi langit pada waktu malam di rantau kutub. Ia dianggap sebagai “Tarian daripada Roh” oleh orang-orang Cree.

4.Fly Geyser, Reno

fly-geyser

Fly Geyser adalah perkara yang pelik di bumi, merupakan air mata air yang terpancut keluar. Ia terdiri daripada dua geisar di mana salah satu itu dalam keadaan tidak aktif manakala yang lain memancut.

5.Kauai, Hawaii

kauai, hawaii

Kauai adalah pulau yang paling kuno di Hawaii yang juga yang keempat terbesar yang terletak di pulau-pulau utama. Lava ditepi pantai membuat pengalaman duniawi di sini yang menakjubkan dan sungguh pelik. 

6.Moeraki, New Zealand
moeraki

Moeraki adalah besar, aneh, batu-batu sfera ditemui di Pantai Koekohe. Ini adalah berpunca dari enapan di lantai laut.

7.Pamukkale
pamukkale

Kolam Pamukkale adalah terletak di Turki dan adegan pelik ditonton oleh penduduk bumi. Ini terbentuk daripada kalsium karbonat yang mendapat didepositkan apabila air disejat.

8.Racetrack Playa

RaceTrack

Racetrack Playa terletak di California dan dikenali kerana batu-batu layar terletak di sini. Di sini batu-batu bergerak dari kedudukan asal mereka menjadi seperti treck.

9.Rio Tinto
Rio-Tino

 

Rio Tinto. Ia berasal dari pergunungan Sierra Andalusia dan berwarna merah mungkin disebabkan hingga kini besi dan mineral lain yang telah ditambah melalui perlombongan lama di kawasan itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

One thought on “Gambar Tempat Pelik Di Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *