Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

BERN – Korang percaya tak kalau Google Earth dapat mengambil gambar Tuhan.?? Fenomena aneh dan pelik telah dirakam oleh Google Street View. Layanan pencitraan digital tersebut menangkap gambar yang dikatakan sebagai pemunculan Tuhan di Bumi.
Gambar yang berbentuk bayang-bayang tersebut tampak tergantung di udara, di sebuah danau di Quarten, Swiss. Gambar ini telah disiarkan buat pertama kali oleh satu blog bernama Gawker.
Walaupun gambar yang ditemui oleh blog Gawker ini disebut sebagai Tuhan, namun banyak juga yang meyakini gambar ini merupakan hasil dari beberapa jenis distorsi cahaya atau flare lensa.
Namun, Google Street View juga sempat menangkap banyak gambar aneh selama beberapa tahun terakhir. Sebahagian besarnya telah melibatkan mereka yang melakukan sesuatu yang luar biasa seperti tidur di persimpangan jalan raya, penampakan Yesus (Tuhan Kristian), dan tidak lupa juga UFO berbentuk tin besar. Yang paling mengejutkanadalah penemuan terbaru mayat yang ditangkap oleh kamera Street View di Brazil.
Pada tahun 2006, spotters Google Earth melaporkan penemuan pesawat terbang di Perth dan tidak lama setelah itu, sebuah lanskap buatan manusia yang luarbiasa di daerah terpencil China ditemukan. Google sendiri menolak untuk diwawancara mengenai penampakan Tuhan di danau Swiss itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

7 thoughts on “Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

 1. salam,

  teguran buat website owner..
  1) jaga tulisan dan perkataan anda sebab boleh membawa kepada kemurtadan sebab beriktiqad ada tuhan yg lain selain Allah ta`ala.

  ” penampakan Yesus (Tuhan Kristian)” <<—- orang kristian ke orang hindu ka atau siapa sahajalah hatta alam cakrawala ini semuanya Allah ta`ala yg cipta itu bermaksud : Allah ta`ala la Tuhan.. lain dariNya bukan Tuhan… walaupun mereka (orang-2 kafir) menganggap yesus atau rama atau ares sebagai tuhan .. semua nya itu tetap bukan Tuhan.. faham..

  Berlajarlah Ilmu Tauhid supaya anda tidak terbatal Iman..

  wassalam..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>