Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

Cuti sekolah bulan 6 pun dah tamat, tapi nanti akan datang ada lagi cuti sekolah. Time cuti ni lah, nak bawak anak2 berjalan melawat tempat-tempat menarik. Sebenarnya banyak tempat yang kita boleh bawa anak2 kita ni.

Saya just nak senaraikan secara umum sahaja. Tempat-tempat tersebut adalah seperti berikut:

  1. Zoo – Zoo ni tiap2 negeri mesti ada walaupun tak kira kecik atau besar. Tapi kalau nak yang best2, pergilah zoo seperti zoo negara, zoo melaka dan banyak lagi. Saya biasa bawak keluarga pergi ke zoo melaka. Ok lah jugak, memang best. Zoo Melaka ni kat ayer keroh, Melaka.
  2. Taman Tema – Taman tema ni ada banyak jenis, ada yang jenis permainan2 fizikal seperti rollercoaster, mini car ride dan sebagainya. Ada juga yang jenis menggunakan tema air, yang ni pun best juga. Tak kiralah, janji seronok. Contoh taman tema adalah seperti Sunway Lagoon, Bukit Merah Resort dan banyak lagi.
  3. Pantai – Pantai merupakan tempat yang paling nyaman dan damai kita boleh pergi. Pergi petang2, peh memang tenang dan sejuk je bila kena angin sepoi2 bahasa. Hehe. Pantai ni banyak tempat yang best cam Port Dickson, Pantai Desaru, Pantai Cherating dan banyak lagi lah.
  4. Tempat-tempat lain - Tempat2 lain yang saya leh fikirkan adalah seperti Pusat Sains Negara, Planeterium, Taman Burung dan sebagainya. Anda pun leh cadangkan kat bahagian komen k..

Comments

comments

10 thoughts on “Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

  1. :hi: :hi: :hi: :lala: :ketawa: Abang gue da lama ajak
    bercuti ke Langkawi. Tapi cuti sekolah lepas abah tak sempat nak bawa
    keluarga keLangkawi… Pantai Langkawi banyak yg best2, tapi musim cuti
    sekolah makan minum, chalet koq naek seket. Yg penting bebas cukai tuh.
    Beli dulu beg beso sorang satu. Belilah saknika apa yg teringan, sumbat aja banyak2. Balek kasi budak bawa, koq gerenti Kastam ta kaco… :sd: :haha: :dsadas:
    Tiba rumah bukak beg, cokelat import semuanyer cayooo…. :dsadasccc: :dsadas:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge