NASA – MARS bertukar arah

earth_mars_comparison

Bila membaca pasal tazkirah khai, terus aku cari info pasal ni…  Aku rasa sebagai umat islam kita patut tahu. Jangan ambil sambil lewa je hal ni…

Kata <hai:

Tazkirah Hari Ini :8
Planet mars telah menukar arah putaran dan menyebabkan matahari di sana terbit sebelah barat, jadi dianggarkan selepas mars, giliran bumi pula! jika itu berlaku itu adalah tanda2 kiamat sudah semakin dekat. Sebarkan pesanan ini jika anda seorang ISLAM yg mempercayai hari kiamat kepada rakan2 anda

Berita terkini dari NASA tentang Planet MARS yang kini dalam ujian dan kajian mereka.

MERM (MARS Exploration Rover Mission)-24th March 2004

The science of astronomy states that the speed of planet MARS has been decreasing in its course orbit toward the eastern direction in the few past weeks to the level we notice the “waver” between the east and the west, and on Wednesday the 30th July 2004, expected the planet movement will stop going towards the eastern direction.

Then in the months of August and September 2004, MARS will changed its course in the opposite direction to the west – and that until the end of September 2004. Which means the sun will rise now from the west on MARS! This Weird phenomenon of the opposite movement called “Retrograde Motion”. Most astronomy scientist states that all the planets in the universe will go through the same once at least and our planet EARTH is one of them. Planet Earth will move in the opposite direction someday and the sun will rise from the West!!! This might occurs soon and we are aware of it.

Menurut Hadith Nabi saw. Rasullullah saw bersabda :
“Salah satu tanda akhir zaman (Kiamat), apabila sampai masanya… matahari terbit disebelah barat.Pada masa ini, Taubat sudah tiada ” hadith Muslim.

Menurut Syariah Muhammadiah.
“Terbitnya matahari disebelah Barat hanya akan berlaku sekali pada masa dan ketika itu, matahari terus berada disebelah barat. Dan seterusnya, matahari akan kembali terbit disebelah timur dan seterusnya pada hari hari yang berikut sehingga Allah menghendaki dan menetapkannya.”

Inilah apa yang akan berlaku pada planet MARS. Bergerak dari timur ke barat.berhenti. bergerak ke barat dalam
masa yang pendek. dan kemudian bergerak semula ke arah timur ke barat.

Abu Hurairah r.a berkata, Rasullullah saw pernah berkata :
“Tidak berlaku dan tiba nya kemusnahan dunia (Kiamat) sehingga terbitnya matahari dari barat. Apabila tiba masanya ini, semua makhluk di dunia akan segera tersedar dan percaya akan kekuasaaan Allah. Tetapi pada masa ini, semuanya sia sia belaka. Tiada satu pun pintu taubat dibuka. Sesungguhnya pada masa dan tatkala ini, rugilah bagi mereka mereka itu”. hadith Al-bukhari,Muslim.

Matlamat utama, ingin ana menyeru pada rakan semua. Setiap planet di dunia akan mengalami fenomena yang sama. Tahun ini, planet Marikh akan berlaku matahari terbit disebelah barat. Kita tak tahu,
mungkin planet planet lain sudah pun mengalami fenomena ini, dan mungkin hanya bumi sahaja yang belum, kita tak tahu, hanya Allah yang tahu. Allah Maha Pengasih dan Penyayang, Dia sudah pun memberi tanda awal, walaupun melalui hambanya yang bukan Islam. tapi bagi kita yang sudah beriman ini, sedarlah
selagi ianya tidak terlambat. Kerana sekiranya berlaku, taubat sudah tidak diterima lagi…

Wallahualam….

Dari [Alumni Hira]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

24 thoughts on “NASA – MARS bertukar arah

  1. errrm, aku nie bkn pandai sngat bab agama..tapi sebagai umat islam, aku rasa ramai lagi saudara2 kite yang tak amik kisah mengenai hari kiamat..kadang2 aku terfikir bagaimana nak menyedarkan umat islam bahawa kiamat dah dekat dan untuk diri aku gak….

  2. lepas bc rase insaf..tapi akan berpnjgan kah rasa insaf ini..? smga aku akan di beri hidayah.. aminnn.. :super:

  3. Mars (No.9) is a fiery red planet which is known to astrologers as the inner
    planet. It’s opposite or co-partner is Pluto (No.?) the outer planet. Mars is
    one of the planets which is nearest to the planet Earth. It’s the planet of
    courage, bravery and the Marthian Laws. Mars is the ruling planet in Aries
    The Ram and Scorpion The Sting… :sd:

    Actually Mars dan Pluto are the Co-Rulers in Aries and in Scorpio. But The
    Sting which is is a water sign is a bit passive when compared to The Ram
    the fire sign. To much bravery and daring can lead to blindness the Blind
    Folded Man (aka Tarot card No. 0 – The Fool ). That’s why on 1st April (The
    Aries) there is always a joke an “APRIL FOOL” day.. :dsadsad: :dsadasccc: :haha:
    ….zzzzzz……

  4. ….SEJARAH APRIL FOOL….

    Tatakala dizaman era kejatuhan Islam di Andalusia Granada Sepanyol tuh,
    penghidupan orang2 Islam telah mula terasa terancam sentiasa dlm ketakutan, malah telah ada yg ditindas dgn kejam. Warga awam Islam udah ngak ada pautan perlindongan lagi karna tentera2 Islam sebagei pembela udah habes tewas. Maka tinggallah mereka bagaikan anak ayam kehilangan ibu. Maka utk menghalau mereka tuh, orang2 Kristen telah berjanji tidak akan mengapa2kan lagi orang2 Islam, asalkan mereka bersetuju sanggup keluar dari bumi Sepanyol. Untuk mengeluar dan memindahkan orang Islam, orang Kristen tuh telah berjanji akan mengadakan kapal2 utk mengangkut mereka keluar kedestinasi yg dipinta. Setelah kapal2 tuh telah siap sedia berada dipelabuhan tuh, maka yakinlah mereka akan janji2 orang2 Kristen tuh…

    Maka tanggal 1st April…. tuh, maka dgn sedehnya keluarlah mereka beramai2 meninggalkan kampong halaman yg telah ratusan tahun bermukim, dipaksa berpindah membawa apa jua harta yg mampu dibawa bersama. Sedang mereka dlm perjalanan menuju kepelabuhan, maka tentera2 Kristen telah menggeledah rumah2 mereka, mengutip apa2 barangan teringgal yg berharga. Kemudian lalu mereka tuh membakar semuanya rumah2 orang2 Islam, semuanya ranap dijilat api menjadi abu. Apabila orang2 Islam sedang hampir kepelabuhan, kelihatan pula api telah menjulang2 naik dari kapal2 yg dijanjikan utk memindahkan mereka….

    Apakan daya, tertinggallah mereka ditengah2 persimpangan jalan. Mahu lari balik kerumah kediaman asal da ngak ada, semuanya da musnah dijilat api. Mahu naik kekapal juga da ngak ada, semuanya ranap dijilat api da tenggelam diperairan. Maka tersepitlah orang2 Islam ditengah2. Maka dlm suasana panik kelam kabut tuh, lantas munculnya tentera2 Kristen yg lengkap bersenjata. Maka dgn kejamnya mereka tuh telah membunuh semua orang2 Islam yg ngak bersenjata, ngak kira lelaki ato pompuan, ngak kisah kanak2 ato dewasa, semuanya terkorban rebah gugur kebumi….

    Maka atas kejayaan tentera2 Kristen tuh, saban tahun apabila tibanya tanggal 1st April…. tuh, mereka merayakan “The Apil Fool Day”, yg mereka anggap orang2 Islam tuh adalah “The Fool”, karna telah tewas dgn perangkap mereka yg licik tuh….
    Apakah orang2 Islam tuh bisa dianggap “The Fool”..?? Jawabannya “tidak” sama sekali. Siapa dan apa bangsa jua kalo dipihak minoriti yg lemah, kalo tanpa pegangan yg kukoh bisa terjadi perkara yg sama, sering dgn mudah ditindas. Maka oleh itu setiap Muslim mestilah bersatu hati menguatkan perpaduan ummah. Maka pada 1st April tuh nanti, harap jangan ada Muslim yg mengadakan joke maen2 pekena pada sesama Muslim. Koq itu hanya mencerminkan kisah penganiayaan terhadap orang2 Islam era Andulisia tuh aja, tetapi sebaliknya bisa mendewa2kan kekejaman Kristen. Sekian, buat direnongkan bersama… :dsadasccc: …

    Allahu’alam & Wassalam….

    Berbalik pekara “Mars Retrograde” tuh, apakah kesudahannya buk…???

  5. Ahaha….. @ 12.01 mid-night da masuk pun 1st April 2011,
    Jangan suka maen2 lagi dgn “April Fool” tuh, ya. Da gak
    pantas ummat Islam buat maenan ala Barat tuh… :dsadsad: :haha: :sd:

    ……… MARS RETROGRADE ………

    Aries The Ram ( 21st March – 20th April ). Aries is a Cardinal Fire Sign.
    Aries is rule by planets Mars and Pluto. Disini koq kita ambil seket
    faham apa maknanya apabila dikatakan Mars Retrograde tuh. Lakuan
    pergerakannya da cukop jelas dgn 2 kaedah lakuan seperti apa yg
    diterangkan dlm blog Hasbullah Pit tuh. Ringkasnya utk memudahkan
    faham, apabila satu2 planet tuh retrograde, ianya di”anggap” berputar
    undur semula kebelakang (bukan gostan) dari laluannya semasa transit
    tuh. Maka ketika tuh dianggap planet tuh hampir dan rendah dgn bumi….

    Boleh dikatakan semua planet2 utama tuh ada kaedah retrograde nya,
    kecuali yg gak ada retrogrde adalah bagi Bumi. Disini ambil 3 contoh
    planet yg ada lakuan dan masa retrograde nya. Apabila satu2 planet tuh
    da hampir da rendah dgn Bumi, apakah kesan2nya pada kita secara
    personal dan kepada alam semesta secara global ini..?? Yg neh yg
    memerlukan penerangan yg lebeh terperinci, gak cukop dgn masa
    yg suntuk neh. Ambek dulu Mars, Venus dan Pluto (969) :-

    (1) Mars Retrograde for about 9 to 10 weeks of its 26-Month Cycle.
    (2) Venus Retrograde is the least time of all planets. Out of its 584-day
    cycle, its retrograde is not quite 6 weeks long..
    (3) Pluto Retrograde every year for at least 5 months…

    Apakah Mars Retrograde tuh bisa dikaitkan dgn Kiamat..?? Mars da
    banyak kali retrograde dlm sejarah Astronomy dan Astrology, namun
    ngak juga berlaku Kiamat Kubro (Kiamat Besar). Namun Kiamat Sugro
    (Kiamat Kecil) tuh setiap hari berlaku. Begitu juga Hadis kemunculan
    Imam Mahdi As dikaitkan dgn petanda2 awal, berlakunya Gerhana
    Bulan dan Matahari dlm satu bulan Ramadhan telah berlaku banyak
    kali. Namun Imam Mahdi AS gak juga muncul2…

    Maka koq begitu juga maksod yg tersirat dlm Hadis2 Nabi SAW yg
    berkaitan dgn Kiamat Kubro, selalu dikaitkan dgn petandanya yaitu
    matahari terbit dari Barat. Apakah phenomena Mars Retrograde tuh
    juga bisa kita kaitkan petanda datangnya Kiamat Kubro..?? Hadis
    Nabi SAW itu, koq ianya ada mesejnya tersirat dan maksodnya yg
    tersendiri, yg gak bisa ditafsir secara nalar akal. Allahu’alam…. :dsadasccc:

    Kalo kata Tok Wali dunia neh akan “Kiamat 300 tahun lagi”…
    Percaya gak… :dsadsad: ??? Allahu’alam…. :dsadasccc: :dsadas:

    Permissi da na :dsadas: ….zzzzzzz……

  6. waaa….. tolong kiamat hampir tiba……………………………………………………………………………. :jahat: :bye: :study: :jalan: :waa: :terkejut: :super: :peluh: :panic: :nyayi: :nangis: :nangis2: :merana: :merajuk: :marah: :malu2: :lala: :kyu: :korek2: :ketawa: :kenyang: :jack: :huhuhu: :hi: :fuh: :fikir: :ding: :confused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge