Pelancaran Model Baru Perodua Myvi 2011

Perodua telah melancarkan model baru Perodua Myvi pada 16hb Jun 2011. Model ini adalah untuk menggantikan model myvi yang lama. Seperti yang kita semua tahu, model myvi merupakan model terlaris di pasaran malaysia.

Model baru ini dipertingkatkan dari segi reka bentuk serta pelbagai fungsi yang lain. Model ini akan dijual pada harga atas jalan bermula dari RM43,900 bagi transmisi manual standard hingga RM57,400 bagi transmisi automatik. Harga yang lebih tinggi sedikit dari model yang asal.

Namun, satu je yang menjadi tanda tanya bagi saya, sebelum ni dikatakan myvi baru dengan enjin 1.5 liter akan dikeluarkan tetapi kali ini hanya enjin lama 1.3 yang digunakan. Jadi sebenarnya, kereta yang masih sama cuma beza dari segi bentuk dan fungsi la kot.

Apapun, dikatakan sudah ada 10,000 unit tempahan dilakukan. Kita tengok jela nanti kemunculannya di jalan raya dalam masa terdekat.

Comments

comments

17 thoughts on “Pelancaran Model Baru Perodua Myvi 2011

  1. Apaan uda ada 10,000 unit tempahan..?? Koq termasuk akak gue yg
    da booking @ RM200.00 lebeh awal satu hari sebelom pelancarannya.
    Pompuan neh emang suka yg auto… :sd:

  2. Model yg enjin manual gearnya koq maseh kat pillar lantai tengah.
    Yg auto pulak tuh gearnya da ubah da lekat kat Dash Board tengah… :sd:

    Ya ta ya jugak pak… Kalo Myvi Lama tuh kapasiti enjinnya 1.0 liter dan
    1.3 liter. Perodua koq da faham citarasa pengguna da jemu dgn enjin
    lama tuh, karna ngak ada power. Kalo dulu enjin 1.3 liter ada Turbo koq
    lagi laris, bisa memecut.. :sd: .. Myvi Baru neh dulu heboh na pasang enjin
    1.3 liter dan 1.5 liter. Tapi yg da kelehatan kat showroom tuh koq kenapa
    hanya enjin 1.3 liter aja..?? :dsadas:

    Apaan pada Myvi Baru neh enjin 1.5 liter akan ada pilihan..?? Kalo ada
    koq mungkin pada model Myvi 1.5 Special Edition yg sporty warna kuning,
    leather seat yg ada GPS tuh. Yg kaki pecut da lama menanti. Kapankah
    ianya akan keluar, koq berapa pulak ongkosnya, pak..?? Apaan koq da
    sama dgn harga Alza Semi MPV tuh…??? :dsadas: :dsadasccc: :dsadas:

  3. :ketawa: :lala: Kalo bapak da ada kereta laen, trade in aja,
    ato kasi ibuknya tuh pakei. Yg da dapat Myvi baru tuh, meh bawa
    kat gue, nanti gue kasi serbis cuci luar dalam jamen bayek….

    :nyayi: :lala: :dsadasccc: :menari: :haha: :confused: :terkejut:

  4. Myvi Baru tuh koq da nampak hilang seket dari abangnya Myvi Lama.
    Sekali pandang Myvi Baru tuh ibarat abang kepada Viva. Apaan koq
    hybrid dari Viva..?? Namun itulah apa yg dihasilkan kapan setiap 5
    tahun akan lahirnya generasi baru. Myvi dianggap terbaik dlm kelas
    nya, with very responsive 1.3 liter DOHC engine.. :sd:

    Myvi tuh asalnya seketoi dari Toyota Passo. Konsep asal Passo tuh
    didesigned kereta utk wanita. Namun kapan diubahsuai dgn body
    kitnya, ia bisa nampak more macho dari rupa feminin nya. Kalo na
    Myvi 1.5 SE / Extreme warna kuning tuh kena tunggu lambat seket,
    koq na keluar @ Nov / Dis 2011..?? :dsadas:

    Cepat buk kalo booking awal, da bisa dapat sebelom raya posa nanti.
    Balik beraya kat kampong bawa Myvi baru wiwitt orang lehat terbedik2.. :dsadasccc:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge