Senarai Kereta Paling Laris Di Malaysia 2011

Saya sebenarnya tengah mencari kereta apa yang menarik untuk di beli. Tak kira samada kereta import atau kereta nasional. Namun saya prefer kereta import sebab kereta nasional ada dah kat rumah. Kereta import tu bermaksud jenama luar negara tapi kalau buat kat malaysia pun ok jugak.

Tapi sebelum tu, saya nak usha senarai kereta yang paling laris dijual di malaysia sepanjang 2011. Berdasarkan pembacaan saya, statistik menunjukkan kereta perodua myvi antara yang paling laris. Selepas itu, proton saga, perodua alza, proton persona dan macam2 kereta lagi.

Dari segi kereta import, yang paling laris adalah semestinya kereta toyota vios. Mungkin kereta jenama ini dipercayai oleh rakyat negara kita. Selain itu adalah honda city, nissan grand livina dan banyak lagi kereta jenama lain.

Apapun, pilih lah kereta yang anda suka tak kiralah kereta tu laris atau tidak di pasaran. Janji puas hati bila memakainya nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

8 thoughts on “Senarai Kereta Paling Laris Di Malaysia 2011

  1. CBU tuh kereta yg sebijik diimport dari luar. :dsadsad:
    CKD tuh kereta yg dipasang kat Malaysia…. :dsadas:
    Malaysia da jadi pembuat da export kereta.. :sd:
    Kalo Kereta Nasional tuh CKD ato CBU..?? :dsadasccc:

  2. ….CBU, CKD, CONTINENTAL & NON-CONTINENTAL CARS….

    CBU (Completely Built Unit2) tuh kereta yg sebijik diimport dari luar. CKD
    (Completely Knocked Down Units) tuh kereta luar yg dipasang kat Malaysia.
    Kereta Continental tuh kereta buatan Barat, samada yg diimport (CBU) sebijik
    dari Barat, ato yg pasang (CKD) kat Malaysia. Kereta Non-Continental tuh kereta
    laen dari jenama buatan Barat, seperti dari Jepang, Korea, termasuk Malaysia… :sd:

    :super: :teruja: :comel: :sd: :fuh: :hi: :menari: :dsadas: :peluh: :confused:

    Huhhh… Ntah betoi entah salah istilah2 kereta tuh. Gue gemarkan kereta, tapi
    masey ta mampu na miliki kereta. Hahaha… dulo2 tuh gue da banyak kali miliki
    kereta, da banyak kali bawa berbagei jenis kereta. Satu hari ta kurang dari 6 bijik
    kereta, tapi hakmilik kereta tuh koq hanya sementara. Da siap ta sampei sejam
    koq kenapa tuannyer datang ambek semula..?? :dsadas: :dsadasccc:

  3. Kalo ikut statistic koq kereta terlaris diMalaysia tahun 2011 masey Perodua
    Myvi Lama / 1st Generation, dijangka ngak akan dikeluarkan lagi, karna da
    launched model baru. Myvi Baru da launched malam kemaren. Apaan Perodua
    Myvi Baru / 2nd Generation tuh bisa mewarisi kelarisan abangnya Myvi Lama..??

    Tunggu aja apa komen pengguna fasal Myvi Baru tuh. Secara peribadi, gue
    lebeh suka Myvi Lama, karna design bodynya nampak lebeh solid koq lebeh
    mantap. Myvi baru tuh koq da seakan2 rupa Nissan March. Sayangnya bootnya
    koq kenapa maseh kecil..?? Namun kepercayaan pengguna karna ianya dari
    jenama Toyota Jepon, seketoi Toyota Passo, yg memakai baju Melayu… :sd:

  4. Apa lah Proton dgn Perodua ni…asyik ambik idea dari pengeluar kete lain jer…contoh Inspira=Lancer X..MYVI=Toyota PASO…entah ape2 ntah……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge