Keretapi di India.

Hye! Sebelum ni aku ada post mengenai tiang elektrik bukan? Kalini masih ada kaitan dengan india juga. Tapi jauh kaitan dengan tiang elektrik. Kalini lebih adventure dan lebih serabut. Perbezaan sistem keretapi di Jepun dan di India. Aku tak nak menilai apa – apa, pilihan di tangan anda.. hahaha.

Keretapi di Jepun:

fastesttrains

fastesttrains

Keretapi di India:

fastesttrains

fastesttrains

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

21 thoughts on “Keretapi di India.

  1. waa… Im d 1st one.. Yeaaa
    actually we cannot blame India..they r lack of technology and their economy r sooo down.. still they r trying to stand up by their own feet..
    japan r also cool hehe
    they got ‘BRAIN’
    All malaysian!!! don give up hope to KTM hehe ^^_)

  2. Yeke india tu teknologi kurang?? India buat Hotlink,Astro tu ap?? hmmm india2.. knp leh jd camni?? walaupun india keretapi pelik2 tp ia tetap berfikiran! hehe.. jgn kate yg aku nie orng india yekk saya orng melayu :dsadasccc:

  3. :menari: hehe.. kalau korang tengok dan ingat lagi masa hos bang bang boom tu join competition, explorace kalau tak silap.. diorang ada pegi india, tapi mmg ada kinda komuter, lrt .. lebih kurang mcm kita gak
    yg msian gal contester tu bleh muntah dlm train cuz byk makan bawang, nasib baik dia sanggup lap balik, mmg ade kesedaran sivik n disiplin,so, tak adil kalau nak anggap indian ppl ni semua naik train mcm ni.. diorang 1.3 billion ppl beb, mmg padat penduduk dia.. so,learn to be thankful ..

  4. That’s true. My friend is an indian from India. He also mentioned bout the same thing. The population in India was so pack that the have to jump ON the train while it is moving. Google for more info.

    In Malaysia, We should be thankful but at the same time, we do hope that the transportation system will improve someday, especially the KTM. :super:

    MuNsYi-SaMas last blog post..Haluan’s Programs Promotion

  5. ni bkn masalah teknologi ni masalah terlebih muatan pikir pikirkan lahh….aku rase kalo tak banyak keretapi canggih kat jpun tu diorang pon buat cam orang india tu jugak…..

  6. time rebot-rebot nak tu..xde yg kene lenyek ngan ketapi ke?? :confused:
    tp mmg gler ah!! :panic: silap2 kt bwh ketapi tu pon de org gak :dsadsad:

  7. hahaha…sama jer mcm keretapi kat INDON…!!!..betul,sebab aku dah tengok sendiri masa aku g medan…..kat lintasan keretapi dia orang main lintas jer walau keretapi cuma berjarak kurang 50meter…dah ramai INDON yang mampus kena langgar…tapi dah nak buat mcm mana….INDON BANGSA BODOH..!!!

  8. Best gak! dpt tengok permandangan luar dan udara yg nyaman….tp kalau terjatuh tak dapatlah deng nak nolong nye…huhu :bye:

  9. tp korg jgn x tau..india bakal jadi kuasa dunia 1 masa nanti..selepas kebngkitan cina menjadi kuasa ekonomi dunia..india akan mengikuti..ms tu ternganga korg..b’coz diorg ada tenaga buruh n sumber yg banyak..jgn kaat aku org india lak..tp dis is fact..

  10. :super: :nangis3: :bye: :bye: Huhhh…Koq keretapi India tuh
    da tergelincir pemerintah India tuh ta riso punyer. Warganyer da terlalu
    ramei, kalo mati ta luak punyer. Ayama ayapa gedebak gedebuk India
    spice tuh cukop hebat punyer. Rumah bawah jambatan pon da ta terkira
    banyaknyer, kalo da tertimpa ta heran punyer. Kalo ta berani berjuang ta
    merasa tertinggal punyer. Bollywood banyak lagi gedik2 buli ganti punyer…..

    :lala: :ketawa: :sd: :comel: :menari: :jalan: :waa: :waa: :waa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>