“bisu”….

Al-kisah ada seorang perempuan bisu yang sudah pun berkahwin. Pada suatu hari, dia telah ke supermarket untuk membeli daging, tetapi disebabkan dia bisu, dia mengalami kesukaran untuk berkomunikasi dengan para pekerja di sana. Oleh itu, dia membuat keputusan untuk memanggil kashier(lelaki) masuk ke dalam bilik. Pada hari yang pertama, dia nak beli dada ayam. Dia pun panggil kashier tu masuk dalam bilik sulit, pompuan tu bukak baju dia, tunjuk kat kashier tu dada dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, then dia pun kasi dada ayam kat dier. Next day, dia nak beli paha ayam. Dia pun panggil kashier masuk bilik, dia angkat skirt dia, tunjuk kat kashier tu paha dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, kasi dia paha ayam. The next day lagi, dia nak beli hot-dog. Dia pun bawak suami dia. Soalannya ialah: Apakah isteri tu akan buat? Fikirlah….

Fikir…….

Jawapannyer: Dia suruh suami dia cakapla sebab….suami dia tak bisu.. Apa yang korang fikirkan ha? Harharharhar!! :ketawa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

6 thoughts on ““bisu”….

  1. ” SENGOOOO…. ”

    Ada seorang Pemuda (A) suaranya “sengau”, baru datang dari kampong,
    ingin beradu naseb mencari kerja diKL. Dari kiriman surat sahabatnya
    diKg Medan, fahamlah dia seket2 jalan menuju keKL. Setibanya distesyen
    keretapi KL, dia mula gabrah, hilang pedoman cara nak nuju keKg Medan,
    karna itulah kali pertama beliau menjijakkan kakinya di Bandaraya KL.. :dsadasccc: ..

    Terlehat dia sorang Pemuda (B) yg segak bergaya. Maklomlah orang KL
    katakan… bercermin mata hitam Panca Sitara, kasut Clark, baju kemeja
    berseluar yengki, smart sekali, sedang bersandar pangkal tiang sambil
    membaca paper. Lalu Pemuda (A) menghampirinya terus bertanya.. :sd: ..

    “Assalamualaikom bang… Nak tanya sikit bang. Bas nak ke Kg Medan tu
    dimana bang..??” Dua tiga kali bertanya Pemuda (A) dgn penoh harapan.
    Namun Pemuda (B) buat tak layan, buat tak dengar, langsong tak peduli
    salam dan pertanyaan Pemuda (A). Hinggakan Pemuda (A) naik geram,
    marah benci, merungut rangat sorang diri : ” Tak guna punya orang KL,
    sombong2 belaka…” lalu dia pergi hilang entah kemana… :haha: …

    Datang Pemuda (C) yg tak jauh, dah terdengar perbualan mereka tadi
    lalu bertanya : “Apa le abang ni, buat malu orang KL aja. Apasal abang
    tak nak jawab salam dan pertanyaannya tadi..??” Jawab Pemuda (B) :
    ” Kamu nak mampossss….” Pemuda (C) mengigit jari : ” Haaaa…???” :dsadasccc: :dsadas:

    :ketawa: :lala: :super: :marah: :haha: :haha: :terkejut: :confused:

    Hahaha.. :dsadsad: .. Kenapa Pemuda (B) diam mem”bisu”
    kapan berdepan dgn Pemuda (A) tuh… :dsadasccc: …??

  2. …… “SI-BUTA” DGN “SI-CELEK”……

    Hahaha.. :sd: .. Kita da pun dengar kisah Si-Bisu dgn Si-Sengau. Kali ini mari
    kita cobak dengar pula seket2 kisah pengembaraan Si-Buta dgn Si-Celek…

    Al-Kisah Pertama : Ada 2 orang sahabat setia yg ta pernah berpisah bercerai
    tanggal sejak sedari kecil hingga dewasa. Teruna pertama tuh badannya
    sehat kuat gagah perkasa, sanggup meredah apa saja, malangnya kedua
    matanya buta, karna satu kemalangan, namanya Si-Buta. Teruna kedua tuh
    seorang yg sehat perkasa juga, akibat satu kemalangan, sebelah kakinya
    cacat pincang, namanya Si-Celek. Namun dlm apa jua hal dan kesusahan
    mereka saling bekerjasama, bantu membantu. Orang kampong namakan
    mereka berdua pasangan akrab “SiButa dgn Si-Celek”….

    :kyu: :ketawa: :teruja: :sd: :lala: :lala: :lala:

    Al-Kisah Kedua : Pada suatu hari mereka da diarah terpaksa pergi kesuatu
    tempat, dtengah perjalanan malangnya, mereka terjumpa sebatang sungai,
    sukar diharongi karna paras airnya dalam had dada takut tenggelam. Bagi
    Si-Buta ta mungkin bisa meredah sungai karna matanya buta. Bagi SiCelek
    pula ta mungkin ia bisa meredah sungai tuh karna kakinya pincang. Akhirnya
    setelah dipersetuji bersama, Si-Buta da sanggup meranduk meredah sungei
    yg dlm tuh, dgn syarat Si-Celek yg jadi Juru Kemudi baginya. Akhirnya Si-Celek
    celapak atas bahu Si-Buta. Lalu Si-Buta gendong Si-Celek tuh, mula bergerak
    meredah, sungai yg dlm, atas arahan Juru Kemudi nya Si-Celek…. :sd: :dsadasccc:

    :menari: :lala: :comel: :lala: :ketawa: :haha: :terkejut:

    Al-Kisah Ketiga : Tiba2 bageikan terdengar kuat suatu suara kocakan air diulu
    sungei… Si-Celek mengarahkan Si-Buta jalan pelan2, lambat2, karna katanya
    depan tuh koq ada lubok, nanti kalo tersilap bisa tenggelam. Tetapi sepanjang
    penjalanan, Si-Buta dapat rasakan air sungai dalamnya hanya had pinggang
    aja..?? Si-Buta mula heran mengapa na menyeberang sungai yg dalamnya
    had tuh memakan masa yg sangat lama..?? Lagi mengherankan mengapa
    Si-Buta terasa kelaenan dipangkal tengkoknya..?? Akhirnya dgn susah payah
    berjaya juga mereka mengeberang. Setelah Si-Celek da turun dari celapak
    bahunya, kenapa Si-Buta terasa meleket dipangkal tengkoknya..?? :sd: :dsadas:

    Hohoho….. Walo pun Si-Buta tuh matanya buta, namun hatinya sangat terang.
    Tahulah sudah bagi Si-Buta, apa yg da berlaku sepanjang pengembaraan
    perjalanan mereka menyeberang sungai tuh : ” Celakanya kamu….” Malunya
    Si-Celek : Hehehe…. Selaju2 sepantas2 ikan diair, da bisa ditelek oleh Si-Buta
    tuh… Ikan jantan ato ikan betina..?? Namun dlm situasi terdesak ada kawan
    bisa pekena kawan. Ada kawan bisa makan kawan. Betul nggak…??? :dsadasccc:

    Sekarang coba fikirkan dari peristiwa2 pengembaraan Si-Buta dgn
    Si-Celek tuh.. Apaan sebenarnya perkara2 tuh yg terjadi :
    (1) Bunyi suara kuat kocakan air diulu sungai tuh, bunyi apa…??
    (2) Kenapa Si-Buta tuh lebeh dulu tahu jawapan dari Si-Celek..??
    (3) Apa petunjuk yg bisa difahami dari Si-Buta dgn Si-Celek tuh..?? :sd: :dsadasccc: :sd:

    Selamat berehat :dsadasccc: di malam minggu….

  3. …… ” BAUUUU…. ” ……

    Dengan ta disangka2 warga2 negara Alu Patah yg sedang lena tido
    telah dikejutkan oleh satu letopan kuat dari gunong berapi. Terjagalah
    semuanya terpinga2…. Berkata salah satu dari mereka, itulah dia Boss :
    ” Bangun semua saudara-ku kalian. Lautan sedang na mula bergelora,
    sebentar lagi akan berlaku gelombong tsunami. Siapakah yg bakal jadi
    manusia kali ini..??” Boss memberi cadangan, sapa yg kuat yg sampai
    dulu, masuk dulu, dialah yg layak menjadi johan, bakal dianugerahkan
    menjadi seorang Bayi…. Tanya Boss : “OK… Semua setuju ngak…???”
    Jawab mereka2 yg laen tuh : ” Setuju Boss….” :sd: :dsadsad:

    Sapakah mereka itu…??? Mereka adalah sperma2 yg maseh dlm takongan,
    salah satunya bakal berjaya menjadi bayi dlm kandongan ibunya. Sperma
    Boss neh sangat licik, dia da tahu dah lebeh awal lagi, akan berlakunya
    tsunami. Sebab tuh semua kawan2nya yg laen tuh telah dibelanja nyer
    minum Samsu Haram. Patutle kapan dibangunkan tadi, mereka semua
    tuh maseh terasa steam high lagi terpinga2… :dsadasccc:

    :hi: :hi: :hi: :hi: :super: :sd: :nyayi: :ketawa: :lala:

    Bermulalah mereka semua tuh berbaris, Boss mula kira : “1, 2, 3, Gooo…!!! ”
    Berderaslah semua sperma2 tuh kedestinasi yg dituju. Oleh karna sperma
    yg laen tuh maseh fening2 lalat, larian mereka ta sepantas sperma Boss.
    Dgn bangganya sperma Boss berlari kencang, meninggalkan pencabar2nya
    jauh tertinggal kat belakang. Harapannya kali neh dialah yg bakal jadi johan
    berjaya menjadi seorang Bayi… :dsadasccc:

    :lala: :ketawa: :panic: :sd: :terkejut: :nangis2: :nangis2: :nangis2: :nangis2:

    Setelah sperma Boss da na sampei kehujong destinasi, tiba2 dia terkencat
    ta jadi na lari, terkantoi berhenti na meneroskan larian : ” Uwekkk busuknyer…
    Bauuu ape neh..” Dia terkejut besar : ” Alamak… Naseb baek aku ta terterjun
    keluar, jatuh masuk kedalam…” :dsadas:

    :nangis: :nangis: :nangis: :nangis: :huhuhu: :dsadsad: :bye: :korek: :confused:

    Kelang berapa minit sperma2 laen da dekat na sampai. Lalu sperma Boss
    angkat tangan melambai2 tanda beri amaran bahaya, lalu berteriak kuat2 :
    ” Stop… Stopp… Stoppp… !!! ” Berhentilah semua sperma2 laen tuh, lalu
    bertanya keheranan : ” Apasal Boss..?? Jawab Boss : ” Oh, Tidakkkk…!!!!
    Kali neh kita da silap beso, kita mesti undo. Ayoh balek semula kepengkal
    jalan…. I SMELL SHITTTT….. ! ! ! ! ” :haha:

    Peace… :dsadasccc:

  4. …… SABUNNNN ……

    Ada 6 sahabat Benggali bujang, pekerja lombong bijeh, tinggal serumah
    dlm satu berek bujang . Bagi pekerja yg berkeluarga disediakan bilk air dlm
    setiap rumah. Tapi berek bujang dibina kolah berdindingkan zing hoarding,
    diluar rumah. Kapan selesai kerja, maka keluarlah mereka bertuala ramai2,
    bawa sabun dan cebok. Maka mandilah mereka dgn riuh siulan gelagat orang
    bujangan. Masing2 bersabun cuci gosok dan buang kotoran dibadan…

    :ketawa: :ketawa: :ketawa: :ketawa: :ketawa: :ketawa:
    :teruja: :teruja: :haha: :malu2: :haha: :teruja: :teruja: :teruja:

    Salah seorang dari mereka ta sempat na sabun badannya, karna sabunnya
    terlicin terlucut lalu terjatuh kelantai. Tiba2 suasana terdiam seketika, saling
    pandang memandang antara satu sama laen. Yg terjatoh sabun tuh, lagilah
    terjegat berdiri sekian lama, ta dipungutnya sabunnya. Da sekian lama mandi
    ta ada apa2 cerita, akhirnya masing2 balek semula kebilik masing2…

    Soalnya Benggali yg terjatoh sabun tuh, apasal ta dipungutnya semula
    sabunnya dilantai tuh, sedangkan badannya maseh ta berseh lagi…???
    :sd: :dsadasccc: :sd:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge