Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu.

Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung losong. Kampung Losong ni terletak betul2 dalam bandar Kuala Terengganu. Kalau pandai cari, mesti jumpa. Ala guna GPS je. hehe.

Kat kampung losong tu ada jalan yang panjang, dan di tepi2 jalan ada banyak kedai keropok yang menjual pelbagai jenis keropok. Tapi yang special tidak lain adalah keropok lekor.

Jadi, apa lagi marilah berkunjung ke negeri Terengganu. Dapat jalan2 cari makan dan juga jalan2 makan angin.

Marilah Melancong Di Dalam Negara K….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

2 thoughts on “Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

  1. part ni kbnykan semua org xtahu ttg keropok terengganu yg paling best, kebanyakan beranggapan area losong best kerana ianya berhampiran kawasan bandar dan paling dekat, FYI, di terengganu keropok lekor yang paling best adalah di Kelulut Marang Terengganu, Kedai 008. Dan keropok keping paling best di terengganu adalah di area pengkalan stor kuala terengganu. kebanyakan orang tak tahu kerana kedai 008 dan kedai pengkalan stor tidak di iklankan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge