Ciptaan Jepun- Pelik dan Tak Berguna

jepun_pelik01

Bila otak dah kreatif sangat macam-macam gadget dicipta. Same la macam orang-orang jepun ni. Jom tengok koleksi ciptaan jepun ni:

Mop lantai bayi: senang sikit, takde la sia-sia diorang merangkak merata-rata dalam rumah korang..haha

Payung Elak Hujan : Kadang-kadang pakai payung pun boleh basahkan? haa..korang guna la payung ni, dijamin korang akan kering sentiasa..

Topi Selesema: Kalau korang selesema, korang pakai la topi ni, dijamin korang tak payah susah-susah lagi cari tisu.

Chopstick dengan kipas: Memudahkan korang makan megi walaupun tengah panas (kes malas tiup-tiup)

Rambut ??? Err, sape-sape yang dah botak tu pasti menangis kegembiraan lepas tengok rambut tu kat cermin ( kes tak dapat terima kenyataan)

Daddy Nurser: khas untuk lelaki yang kene jage bayi…kahkahkah( botol susu takde ke?)

Link (1 2 3)

17 thoughts on “Ciptaan Jepun- Pelik dan Tak Berguna

  1. :ketawa: :ketawa: :ketawa:
    tak boleh blah betul….tapi baju bayi mop ngan payung tu macam best eyh….hehehe…

    tapi aku rasa copstik ngan kipas tu mmg mcm ada org pakai… :malu2:

  2. pergh!!
    agk mnarik cptaan ‘daddy nurser’ ue.. :comel:
    mslh nyew..de laki yg nk pkai ‘kjadah ‘ ue?
    hehehee~~ :confused:

  3. kreatif…
    spcialy payung 2…
    n yg othrs 2, mayb 4 othr people ia x bguna, bt 4 othr, who knw kn…
    impsible is nothing…. :)

  4. LOh :korek: takde la tak berguna sgt semua ciptaan ni…mcm ciptaan payung tu,ok gak r even simple sgt..air tak semestinya dtg dari atas dalam bentuk hujan..kok kalo ada air dtg melalui percikan dari kereta ke, takde la tempias tu kena.. :nyayi: satu lg, psl ciptaan chopstick..ok aper..tak yah susah2 nak tiup pakai mulut..co2 pun tak terkena mi tu..ok pew.. :malu2: dan yg terakhir, psl rambut tu,kalo dipikirkan balik, si botak yg malu dgn keadaan dirinya bila melihat diri sendiri di cermin bersama rmbut palsu…secara tak langsung akan m’dtgkan keyakinan kpd diri dye..(biarlah pd pandangan org laen dye tetap botak)…. :ding: kdg2 sume ciptaan bodoh cmni dpt memberi ilham yg baru yg maybe akan sgtlah berguna kpd org ramai… :fikir: jang….this is just my opinion…jgn marah r :teruja:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>