9 thoughts on “Galeri: Aku suke Monyet Bukit Melawati

  1. @chokilala ko jumpe aku kan 2 bulan lepas….gambar ni 2 tahun lepas memang la aku tembam..hehe

    ko tau…aku pun kagum ngan anak dier…anak haram??? anak sape?? :haha:

  2. mula2 cute :teruja: , bila nampak monyet tu nampak plastik yang kita pegang, baru tau monyet tu kiut ke x!kene kejar..huwaaa!!!haha.. :jahat:

    asal Pie jadi model ni? :fikir:

    Lady Leayas last blog post..Beijing 2009

  3. …LOTONG, BERUK & CHIMPAZE
    HANUMAN & WUKONG….

    Banyak2 monyet kat Malaysia neh hanya monyet bangsa Lotong tuh
    aja kegemaran Orang Asli. Monyet bangsa Beruk, Kera ato Krokah tuh,
    mereka ta suka, agaknya takutkan badi2nya…. :haha:

    Rupa nko orang tuh da macam Orang Asli, naseb baik nko orang ta
    bawa sumpit, kalo ngak Lotong2 tuh da cabut lari… Lotong2 tuh sangat
    takut kalo bertembong dgn Orang Asli yg berburu bawa sumpit. Lotong2
    liar dihutan tuh macam da sebati dgn bau dan suara Orang Asli. Kalo
    terserempak dgn mereka, Lotong2 tuh bijak mendiamkan diri…. :dsadas:

    Kalo dihutan Afrika, Lotong2 dari jenis ini juga menjadi buruan monyet2
    Chimpaze, bagi mendapatkan sumber protein. Tektik buruan, serang
    hendap Chimpaze tuh sangat bijak, complete team work. Sepandai2
    Lotong2 tuh melompat, akhirnya terperangkap dgn serang hendap
    monyet2 Chimpaze tuh…. :dsadas:

    Hahaha…. Walo pun buruan tuh asalnya satu team work, tapi yg untong
    Chimpaze Jantan yg dominen. Kalo Chimpaze2 betina tuh mahu merasa
    makan daging korban, mestilah siap sedia rela berkorban. Terkedap-kedip
    Chimpaze2 yg lemah melehat Chimpaze betina tuh dikorban… Da kenyang
    da sisa2 barulah yg laen tuh bisa merasa daging buruan… :dsadasccc:

    Chimpaze adalah spesis terbijak dari kalangan monyet2 tuh, keduanya
    Beruk dibawah jagaan Dewa Hanuman pujaan Hindu tuh, ato Wukong,
    seperti dlm mitos China : Journey To The West….. Kalo anda dilahirkan
    pada tahun China Tahun Monyet, anda mewarisi watak2 monyet, pandai
    bawa Kungfu Berok ato pintar bikin Hayun Berok…. Betul ngak..?? :dsadsad:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge